Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Άρθρο: Ερμηνεύοντας τον χρόνο

Του Κυριάκου Τσόδουλου (Εκπαιδευτικός Π.Ε.)

Ερμηνεύοντας τον χρόνο !
Τι ακριβώς σημαίνει: «Πάει  ο παλιός ο χρόνος …»;
Είναι ο χρόνος της ζωής ενός ανθρώπου που του δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσει ότι είναι ηθικό oν, ταγμένο στην αναζήτηση της αλήθειας κι όμως, αυτό τό δώρο στον άνθρωπο είναι ευχάριστο και μαζί πικρό. Ζωή είναι μόνο μιά δεδομένη χρονική περίοδος όπου μπορεί, ή μάλλον πρέπει, να διαμορφώσει το πνεύμα του σύμφωνα με το πως αντιλαμβάνεται το σκοπό της ανθρώπινης ύπαρξης.
Το πλαίσιο στο οποίο έχει τεθεί η ζωή είναι άκαμπτο και φανερώνει την ευθύνη που έχει η ανθρώπινη συνείδηση απέναντι στον εαυτό μας και στους άλλους για να υπάρξει, καθώς εξαρτάται από το χρόνο.
Η ανθρώπινη συνείδηση, για να υπάρξει, εξαρτάται από το χρόνο.
Λένε πώς o χρόνος είναι αμετάκλητος.
Κι είναι αλήθεια, με την έννοια ότι «δεν μπορείς να φέρεις πίσω τα περασμένα».
Τι ακριβώς είναι αυτά τα «περασμένα»;
Όλα όσα πέρασαν;
Και τι σημαίνει «πέρασαν» για κάποιον, όταν για τον καθένα μας το παρελθόν είναι φορέας κάθε συγκεκριμένου πράγματος στο παρόν μας σε κάθε στιγμή μας;
Από μια άποψη το παρελθόν είναι πολύ πιο πραγματικό από το παρόν, ή τουλάχιστον πιο σταθερό, πιο ανθεκτικό. Το παρόν γλιστρά μέσα από τα χέρια μας και χάνεται σαν άμμος, και μόνο όταν το αναπολούμε αποκτά υλικό βάρος.   
Ο χρόνος δεν χάνεται χωρίς να αφήσει ίχνη, γιατί είναι κατηγορία υποκειμενική, πνευματική, κι ο βιωμένος χρόνος μένει στην ψυχή μας σαν εμπειρία εν χρόνω.

Με γνώμονα το παρελθόν ως δούμε το τώρα !
Το έτος που ανοίγεται μπροστά μας είναι μια ωραία ευκαιρία σκέψεων, σχεδίων, αλλά κυρίως αποφάσεων.
Ο χρόνος που έφυγε είναι αυτό που έχουμε ζήσει, ζούμε το τώρα δεν μπορούμε να προγραμματίζουμε τα πάντα γιατί δυστυχώς οι ανατροπές πότε δεν λείπουν.
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αναλογιστούμε τι δεν μπορέσαμε να πετύχουμε και να βάλουμε ένα νέο στόχο, οποίος και αν είναι ο δρόμος για το στόχο πάντα θα μας μάθει κάτι.
Καλή Χρονιά με αισιοδοξία με διάθεση για διορθώσεις/βελτιώσεις !!!