Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Άρθρο για παροπλισμένο λεωφορείο στον δήμο Φιλιατών

Του Πάνου Ντάτση

Παροπλισμένο εδώ και χρόνια το Λεωφορείο που χορηγήθηκε μεταξύ των άλλων οχημάτων στα πλαίσια του Προγράμματος Καποδίστριας το 1997 ( Ν2539/97) στον Δήμο Φιλιατών από το Υπουργείο Εσωτερικών. 

  • Είχα εισηγηθεί στις τότε Δημοτικές Αρχές του Δήμου Φιλιατών να μετατρέψουν το Λεωφορείο στο οποίο η χρήση ήταν περιστασιακή από τον Δήμο, σε Ασθενοφόρο, με πλήρη ιατρικό εξοπλισμό και σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών , το οποίο θα παρείχε Γιατρό και νοσηλευτή, ο δε Δήμος θα παρείχε τον οδηγό, και μία η δυο φορές την εβδομάδα θα επισκεπτόταν τα χωριά μας και θα πρόσφερε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, ενδεικτικά αναφέρω κάποιες, όπως μέτρηση αρτηριακής πίεσης, ηλεκτροκαρδιογράφημα, αιματολογικές εξετάσεις, ουρολογικές εξετάσεις, ακτινολογικές εξετάσεις, εξέταση σακχάρου, κ.λ.π. στους κατοίκους των χωριών αυτών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι και  ταλαιπωρούνται για να μεταβούν στο Νοσοκομείο Φιλιατών, για ιατρικές εξετάσεις, λόγω χιλιομετρικής απόστασης και περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων η ακόμα και την μεταφορά των εξεταζομένων δημοτών που αδυνατούν να μετακινηθούν, στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. 

Βέβαια αυτό θα βοηθούσε στην αποσυμφόρηση από τα απλά περιστατικά το Νοσοκομείο,  το οποίο θα χειρίζονταν πιο κρίσιμα περιστατικά.

 Βέβαια σε και κάποιους  Δήμους στην Πελοπόννησο το έχουν εφαρμόσει εδώ και χρόνια.

Και η τότε Δημοτική Αρχή ,αλλά και οι επόμενες Δημοτικές  Αρχές δεν τόλμησαν να κάνουν πράξη, κάτι που θα ήταν μεγάλη βοήθεια προς τους Δημότες.

Προφανώς δεν υπήρχε και τότε αλλά και τώρα κοινωνική πολιτική από τον Δήμο Φιλιατών προς τους Δημότες του.