Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Προβολή του ντοκιμαντέρ “Συνάδελφοι ηρωικοί οικοδόμοι” στην Ηγουμενίτσα

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 

                                                                ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

                                 ΔΕΥΤΕΡΑ 29/4 – 8.00 Μ.Μ – ΠΑΝΘΕΟΝ 

      ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ : « ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΗΡΩΙΚΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ »

138 χρόνια από τον αιματοβαμμένο, ηρωικό αγώνα των απεργών του Σικάγο το 1886, 130 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας το 1894, 88 χρόνια από το Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, 80 χρόνια από την Πρωτομαγιά του 1944 με την ηρωική θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, η Πρωτομαγιά σηματοδοτεί τον αγώνα των εργατών απέναντι στους κεφαλαιοκράτες εκμεταλλευτές τους, για τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. 

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη αντιμέτωπη με την ολομέτωπη επίθεση της Ε.Ε στο σύνολο της ζωής και των δικαιωμάτων της, αντιμέτωπη με τις οδηγίες της Ε.Ε και την αντίστοιχη αντεργατική νομοθεσία που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή έχουν περάσει, για να καταργηθεί το 8ωρο, να γίνει λάστιχο ο εργάσιμος χρόνος, να καθιερωθεί η 13ωρη, η 6ήμερη και η 7ήμερη δουλειά. Νόμοι και οδηγίες που βρήκαν και βρίσκουν τη στήριξη των εργοδοτικών συνδικαλιστών, που υπηρετούν το κεφάλαιο και την πολιτική των αστικών κομμάτων. Οι ίδιοι που έσπευσαν να μεταφέρουν την Πρωτομαγιάτικη απεργία απόλυτα εναρμονισμένοι με την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει την απεργία της πρωτομαγιάς, βασισμένη σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, και να τη μετατρέψει σε εορταστική αργία. 

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία! 

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη και στις 17 Απρίλη ,και εδώ στο Νομό μας, έδωσαν το μήνυμα της εργατικής τάξης, ότι απέναντι στα κέρδη των καπιταλιστών, προτάσσει τη ζωή της! Σε αυτή την κατεύθυνση, το προηγούμενο διάστημα οι οικοδόμοι έδωσαν σημαντικές μάχες με χαρακτηριστικότερες τις δύο κλαδικές απεργίες στις 8/11/2023 και στις 31/1/2024 και έτσι δυναμικά, αποφασιστικά και αταλάντευτα θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, για μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για να μην ξαναθρηνήσουμε νεκρό συνάδελφο!

Οι οικοδόμοι, στην ιστορία του εργατικού κινήματος παγκοσμίως και στην Ελλάδα, βρέθηκαν στην πρωτοπορία του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, δίνοντας ένα λαμπρό παράδειγμα αντίστασης και διεκδίκησης. Σε αυτό το δρόμο συνεχίζουμε και σήμερα…Στο πλαίσιο του εορτασμού και της οργάνωσης και προετοιμασίας της πρωτομαγιάτικης απεργίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσπρωτίας, καλεί τη Δευτέρα 29/4 και ώρα 8.00 μ.μ σε προβολή του ντοκιμαντέρ « Συνάδελφοι, ηρωικοί οικοδόμοι » στην αίθουσα «Πάνθεον » στην Ηγουμενίτσα.