Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Η “πινακίδα” της ντροπής στο Σούλι (βίντεο – φωτό)

Εδώ και πολύ καιρό, σίγουρα από τότε που έγινε στο Σούλι η ημερίδα που είχε έρθει και η υπουργός Πολιτισμού κ. Μενδώνη, υπάρχει ένας κάδος σκουπιδιών που παίζει τον ρόλο της πινακίδας για να οδηγηθεί κάποιος στο ηρωικό Σούλι.

Συμβολικά θα έλεγε κανείς ότι μιλάμε για την εικόνα της υποβάθμισης του Σουλίου. Στην πραγματικότητα είναι μια εικόνα ντροπής, πολύ περισσότερο, όταν θέλουμε το Σούλι να είναι ένα από τα κυρίαρχα τουριστικά προϊόντα του δήμου.

Ο δήμαρχος είπε στο δημοτικό συμβούλιο ότι θα τοποθετηθεί πινακίδα που να αρμόζει στον χώρο….. η ερώτηση όμως δεν είναι το ΘΑ. Είναι το γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα ντροπής για αυτό το ηρωικό μέρος. Και όπως γράψαμε πριν, αυτή η εικόνα δεν είναι τωρινή, απλά τώρα ήρθε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο από τον Φώτη Μπάλλα.

Την ημέρα που όλοι οι επίσημοι ανέβηκαν στο Σούλι για την ημερίδα, πέρασαν μπροστά από την πινακίδα. Είναι σε τόσο κραυγαλέο σημείο που θεωρούμε ότι είναι αδύνατον κάποιος από την δημοτική αρχή να μην το είδε. Αλλά….

Πως όμως έφτασε η πινακίδα στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου;

Κάποιοι γνωστοί του δημοτικού συμβούλου Φώτη Μπάλλα, που δεν είναι από την περιοχή, ήθελαν να πάνε στο Σούλι. Έβαλαν λοιπόν το GPS και σε κάποια στιγμή έφτασαν σε ένα σημείο που πραγματικά δεν ήξεραν τι να κάνουν. Το GPS τους έδειχνε ότι πρέπει να πάνε αριστερά για να φτάσουν στο Σούλι και ο σκουπιδοτενεκές τους έδειχνε δεξιά. Ανάμεσα στην google και τον σκουπιδοτενεκέ είπαν να εμπιστευτούν την google. Μόνο που η διαδρομή αυτή οδηγούσε σε μια στάνη!!!!! Εδώ φυσικά δεν είναι ευθύνη του δήμου.

Έπρεπε λοιπόν να ακολουθήσουν την χειρόγραφη οδηγία στον σκουπιδοτενεκέ!!!!

Τόσα χρήματα (με απευθείας αναθέσεις κατά κύριο λόγο, νόμιμο βεβαίως) έχουν δοθεί για πινακίδες και την διαδρομή για το Σούλι να την πληροφορούμαστε μέσω “σκουπιδιών”;

Ο Φώτης Μπάλλας εκτός αυτού έθεσε και το θέμα των συναντήσεων ώστε φέτος να γίνει σωστά το αντάμωμα των Σουλιωτών με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ντάγκα να λέει ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές. Είδωμεν.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την περιγραφή της ταλαιπωρίας των ανθρώπων που έψαχναν το Σούλι όπως την αποτύπωσε στο δημοτικό συμβούλιο ο Φώτης Μπάλλας: