Δήμος Φιλιατών: ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

Εορτασμού 25ης Μαρτίου 1821

   Με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας οι ακόλουθες εορταστικές εκδηλώσεις:

   Γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων, Ε.Τ.Ε., ΕΛ.ΤΑ, οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων από της 8ης πρωινής ώρας της 24ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου, καθώς και φωταγώγηση των ανωτέρω καταστημάτων, οδών και πλατειών τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2022.

                                              Πέμπτη  24 Μαρτίου 2022

Ομιλίες στο Λύκειο – Γυμνάσιο και στα Δημοτικά Σχολεία Φιλιατών υπό καταλλήλων ομιλητών περί σημασίας της επετείου.

Ώρα  11.00 π.μ : Προσκύνημα των μαθητών των Σχολείων Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης και των Τροφίμων του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Θεσπρωτίας στο Μνημείο των Πεσόντων, τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή σε μνήμη των Αθανάτων Νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

Παρασκευή  25 Μαρτίου 2022

Ώρα 7.30π.μ.: θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας, η δε Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει στους δρόμους της πόλης παιανίζουσα θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.

Ώρα   8:00π.μ: Έπαρση της σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Φιλιατών.

Ώρα 10.00π.μ: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, με το πέρας της οποίας θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας, η εκπαιδευτικός Γκότοβου Δήμητρα.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Πεσόντων, κατάθεση στεφάνων υπό των Αρχών, Συλλόγων, Σωματείων και Οργανώσεων, ενός λεπτού σιγή, προσευχή για ανάπαυση νεκρών  και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική.

Ώρα  11.00π.μ: Παρέλαση προ των επισήμων στον καθορισμένο χώρο, στην οποία θα συμμετάσχουν, όλα τα Σχολεία της πόλης μας και Τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ώρα 17.30μ.μ: Υποστολή της Σημαίας με συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

    Καλούνται να παραστούν οι Πολιτικές και Αστυνομικές  Αρχές, Δημόσιοι Οργανισμοί, Σύλλογοι, Σωματεία, Οργανώσεις καθώς και ο ΛΑΟΣ του Δήμου Φιλιατών.

    Οι Εκκλησιαστικές , Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν σε αντίστοιχα και ανάλογα με την αρμοδιότητα που έχουν τα της Εκκλησιαστικής τελετής , τάξεως – παρατάξεως.

   Υπεύθυνος Τελετής ορίζετε ο Εντεταλμένος  δημοτικός σύμβουλος κ.Τσότσης Δημήτριος.

Επισημαίνεται ότι λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού covid-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

                                                                             Ο Δήμαρχος

                                                                         Σπυρίδων Παππάς