Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ένας χρόνος από την κοίμηση του π. Κυριάκου Γκίκα: Έψαχνε τον ουρανό στη γη…

Ένας χρόνος από την κοίμηση του π. Κυριάκου Γκίκα: Έψαχνε τον ουρανό στη γη…
20 Ιανουαρίου 2016-20 Ιανουαρίου 2017. Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την κοίμηση του πρωτοπρεσβυτέρου π. Κυριάκου Γκίκα, εφημερίου της Κεστρίνης Θεσπρωτίας. Του ιερωμένου, που έψαχνε τον ουρανό στη γη. Επεδίωκε να μιμηθεί τις αρετές του Θεού, όσο αυτό βέβαια είναι δυνατόν στην ανθρώπινη φύση, να μετέχει στη μακαριότητά Του
και να αντανακλά τη δόξα Του. Μέσα στην Εκκλησία, μέσα στο ναό τοῦ Θεού, έψαχνε τον ουρανό, έψαχνε το φως. Εκεί μέσα προσανατολίστηκαν οι δρόμοι του και πήρε νόημα η ζωή του. Εκεί μέσα λαμπρύνθηκε η ψυχή του. Εκεί μέσα προγεύτηκε και προαπόλαυσε την άρρητη χαρά από τις ανταύγειες της ουράνιας βασιλείας. Και έκανε το χρέος του. Παρουσίασε στο σύγχρονο κόσμο, που παραπαίει μέσα στην πνευματική σύγχυση, τη θύρα της σωτηρίας. Οι κουρασμένοι και απογοητευμένοι άνθρωποι του καιρού μας, που ασφυκτιούμε φυλακισμένοι στον ατομισμό μας, βρίσκουμε στον μακαριστό π. Κυριάκο τα γνωρίσματα της ολόψυχης προσφοράς και της γνήσιας αγάπης. Τέτοιους ιερωμένους έχει πάντα ανάγκη η κοινωνία. Ιερωμένους, σταυροφόρους του Χριστού, παλικάρια του Χριστού, αποζητά η εποχή μας.
Εκ του Ιερού Ναού

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.