Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Tips για να ανανεώσετε το σαλόνι σας εύκολα και οικονομικά

Το σαλόνι για τους περισσότερους ανθρώπους είναι ένα μέρος χαλάρωσης. Είναι ο χώρος στον οποίο καταφεύγουν μετά από μία δύσκολη μέρα μόνοι τους ή με τους αγαπημένους τους για να ξεκουραστούν και να αποφορτιστούν. Συχνά όμως, ειδικά αν έχει περάσει καιρός από τότε που έγινεν οι τελευταίες αλλαγές στο σαλόνι, μπορεί να νιώσετε ότι ο χώρος σας κουράζει και θα τον θέλατε κάπως διαφορετικό. Η ανανέωση ενός δωματίου του σπιτιού μπορεί να αποβεί πολύ κοστοβόρα και σκεπτόμενοι το μεγάλο αυτό κόστος μπορεί κι εσείς να μην προχωράτε σε τέτοιες αλλαγές. 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αλλάξετε και να ανανεώσετε ένα χώρο. Μια ολική αλλαγή είναι γεγονός πως θα χρειαστεί ένα σχετικά μεγάλο budget. Παρ’ όλα αυτά, μπορείτε να επιχειρήσετε αρχικά κάποιες μικρές και οικονομικές παρεμβάσεις οι οποίες θα συμβάλουν καθοριστικά στη διαμόρφωση του σαλονιού σας. Αν κι εσείς αναζητάτε τέτοιους πρακτικούς και οικονομικούς τρόπος, αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Πάμε μαζί να δούμε κάποιους από αυτούς.

Κουρτίνες

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο κάθε χώρου του σπιτιού που συχνά παραμελείται. Μία αλλαγή στο χρώμα και το ύφασμα των κουρτινών του σαλονιού, μπορεί να δώσει μία τελείως διαφορετική πνοή στο χώρο. Αν νιώθετε ότι το σαλόνι σας είναι πολύ σκοτεινό, επιλέξτε άσπρη ή ανοιχτόχρωμη κουρτίνα από το υλικό που ονομάζεται γάζα, που διευκολύνει τις ακτίνες του ήλιου να περάσουν στο χώρο και να τον φωτίσουν. Οι κουρτίνες είναι επίσης μία πολύ καλή επιλογή αν θέλετε να δώσετε επιπλέον χρώμα στο σαλόνι. Μπορείτε να επιλέξετε μία έντονη χρωματικά κουρτίνα που να κάνει αντιθέσεις με τον υπόλοιπο χώρο ή και α ταιριάζει με κάποιο από τα κύρια στοιχεία του όπως για παράδειγμα οι καναπέδες.

Ριχτάρια

Αν η αλλαγή στις κουρτίνες σας φαίνεται πολύ μεγάλη, μία πιο μικρή αλλά εξίσου χρήσιμη αλλαγή είναι να προσθέσετε ή να αλλάξετε τα ριχτάρια στους καναπές. Οι καναπέδες είναι το στοιχείο του σαλονιού που μπορεί να αλλάξει δυσκολότερα λόγω του υψηλού κόστους τους. Η οικονομική εναλλακτική λοιπόν, είναι τα ριχτάρια. Μπορείτε να καλύψετε τον καναπέ σας με ένα ριχτάρι σε χρώμα της επιλογής σας και να δώσετε μία τελείως νέα εικόνα στο σαλόνι σας. Μπορείτε επίσης να παίξετε με συνδυασμούς ποιλλών χρωμάτων.

Φωτιστκά

Ο φωτισμός ενός χώρου, είναι αδιαμφησβήτητα το πιο σημαντικό στοιχείο κάθε δωματίου. Προσθέστε στο σαλόνι σας μικρά πορτατίφ ή φωτιστικά δαπέδου τα οποία θα ανάβετε αντί για το κεντρικό φωτιστικό οροφής. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε μία πολύ πιο cozy και χαλαρωτική ατμόσφαιρα και θα απολαμβάνετε περισσότερο την κάθε στιγμή