Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Podcast Πρόσωπα. Καλεσμένος ο Παναγιώτης Σταθόπουλος

Παναγιώτης Σταθόπουλος: Commedia Dell Arte, η παντοκρατορία του ηθοποιού

Στις αρχές του Φεβρουαρίου ο χώρος τέχνης της Ηγουμενίτσας ΦΑΟΣ διοργάνωσε ένα σεμινάριο για την Commedia Dell Arte με τον ηθοποιό Παναγιώτη Σταθόπουλο.

Ο Φώτης Μαραζόπουλος συνομίλησε με τον Παναγιώτη για αυτό το είδος θεάτρου που μας έρχεται από το 1500 περίπου.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ

Το Podcast μεταδόθηκε στον Ρ/Σ Εν Πλω 89,2 και θα μεταδοθεί σε επανάληψη την Τετάρτη 12-4-23 στις 8 το απόγευμα, αλλά μπορείτε να το βρείτε όποτε θέλετε στο periodikostep.gr

Στο προηγούμενο podcast είχαμε φιλοξενούμενη την Αρτέμιδα Αγαθοπούλου

Παναγιώτης Σταθόπουλος

μικρό βιογραφικό

Απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου (1994-1998) με δασκάλους τους Ιάκωβο Ψαρρά, Γιώργο Μιχαλακόπουλο, Ελένη Χατζηαργύρη, Αντιγόνη Βαλάκου, Τιτίκα Νικηφοράκη και Μαρία Σκούντζου.

Από το 1997 παίζει σε θεατρικές σκηνές της Αθήνας, στο Εθνικό Θέατρο και σε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (Ιωάννινα, Κέρκυρα, Ρόδο, Κρήτη). Έχει παίξει στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Από το 2007 ασχολείται και με την εμψύχωση θεατρικών ομάδων και την διδασκαλία υποκριτικής, ανεβάζοντας παραστάσεις με ερασιτέχνες ηθοποιούς.

Το 2008 ιδρύει στη Ρόδο μαζί με τον Ιταλό ζογκλέρ Aldo Viral την ομάδα θεάτρου δρόμου Circo Bahalo η οποία πραγματοποιεί παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό συνδυάζοντας την ζωντανή μουσική, το θέατρο δρόμου και νούμερα τσίρκο. Η ομάδα αποτελείται από ζογκλέρ, ακροβάτες, ηθοποιούς και μουσικούς.

Στη Ρόδο σκηνοθέτησε παραστάσεις θεάτρου στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, και σε θεατρικές ερασιτεχνικές ομάδες Από το 2010 μελετά και εμβαθύνει στο σύστημα και την τεχνική της μάσκας Comedia dell’ arte με καθοδηγητή και συνεργάτη τον Camilo Bentancor.

Το 2013 εγκαθίσταται στην Μυτιλήνη, συνεχίζοντας την διδασκαλία υποκριτικής σε ερασιτέχνες ηθοποιούς, σκηνοθετώντας παραστάσεις, και δρώμενα δρόμου με τις ομάδες – Commedia dell arte Μυτιλήνης – Commedia dell arte Πλωμαρίου – Θεατρική ομάδα Μανταμάδου – Θεατρικό εργαστήρι Μυτιλήνης – Θεατρική ομάδα Πλωμαρίου.

Παίζει πολίτικο λαούτο και τραγουδά με διάφορα σχήματα και ορχήστρες σε Αθήνα, Ρόδο και Μυτιλήνη