Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

etimologio: μια εφαρμογή που δεν μπορείς να περάσεις τιμολόγια

Η εφαρμογή της ΑΑΔΕ, e timologio, για έναν μη έμπειρο χρήστη σε παρόμοιο περιβάλλον, φαίνεται δύσκολη, θα έλεγε κανείς καθόλου απλοποιημένη και φιλική.

Αν ξεπεράσουμε αυτό και πάμε στην εφαρμογή της αυτή καθαυτή θα σταθώ σε ένα σημείο.

Πας να περάσεις ένα τιμολόγιο αγαθών, πχ 1000 επαγγελματικές κάρτες ή 10000 ενός προϊόντος.

Έχεις το πεδίο ποσότητα, βάζεις πχ το 1000. Έχεις το πεδίο μονάδα μέτρησης βάζεις τμχ. Και πας στην τιμή μονάδος!!!! Εδώ αρχίζουν τα προβλήματα.

Ας πούμε ότι τα 1000 τμχ του προϊόντος κοστίζουν 28 ευρώ. Πόσο είναι η τιμή μονάδας; Με μια απλή διαίρεση βλέπουμε ότι είναι 0,028. Πας να περάσεις το ποσό στην τιμή μονάδας και σου επιτρέπει μέχρι εκατοστά, δηλαδή σε αφήνει να περα΄σεις 0,02. Αυτό όμως σημαίνει ότι το κόστος κατεβαίνει στα 20 ευρώ!!!! Τα υπόλοιπα 8 ευρώ; ή θα περάσεις 0,03, δηλαδή 30 ευρώ με αποτέλεσμα να χρεώσεις παραπάνω τον πελάτη σου; Και από πότε μια πλατφόρμα θα καθορίσει την τιμή πώλησης;

Αν πάμε δε στην περίπτωση 10000 τμχ με κόστος πχ 74 ευρώ, ενώ η τιμή μονάδας είναι 0,0074, το σύστημα σου επιτρέπει να βάλεις το ποσό 0,00 ανά μονάδα! Κόστος ΜΗΔΕΝ!!!!

Σε ερώτηση μας στην ΑΑΔΕ μας είπαν ότι αυτό δεν είναι λάθος αλλά επιλογή και η κυρία του τηλεφωνικού κέντρου μας είπε ότι είναι δικό μας πρόβλημα και ας βρούμε τον τρόπο να στρογγυλοποιήσουμε!!!!!

Ατομική ευθύνη;

Μια άριστη απάντηση από μια άριστη κυβέρνηση!!!!!