Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

 Eκδήλωση για τα 50 χρόνια της Αδελφότητας Σαρακατσαναίων Ηπείρου

 Eκδήλωση για τα 50 χρόνια της Αδελφότητας Σαρακατσαναίων Ηπείρου

Τα 50 χρόνια συμπληρώνει φέτος η Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου και διοργανώνει μια μεγάλη επετειακή εκδήλωση, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, στις 19.00, στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος στα Γιάννενα.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με το καλωσόρισμα του προέδρου της Αδελφότητας Μίλτου Μάστορα και θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των επίσημων προσκεκλημένων.

Ακολουθεί η ομιλία με τίτλο: «Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου: Πενήντα χρόνια προσφοράς και δημιουργίας» από τον κ. Γιώργο Καψαλη ομότιμο Καθηγητή, πρώην Πρύτανη, και πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής της ΠΟΣΣ. 

Στη συνέχεια θα εμφανιστεί στη σκηνή το παιδικό τμήμα του χορευτικού και θα ακολουθήσει  η βράβευση του Ευριπίδη Μακρή για το πλούσιο συγγραφικό του έργο και την πολύτιμη συνδρομή του στην πορεία της Αδελφότητας.

Ακολουθεί η ομιλία της Μαρίας Ε. Γιαννακού, Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων με τίτλο: «50 χρόνια Α.Σ.Η. Βήματα δυναμικής παρουσίας στον χώρο και στα γράμματα: η περίπτωση της Σαρακατσάνικης Στάνης στο Ζαγόρι και η περίπτωση της έκδοσης εντύπων» -Εμφάνιση εφηβικού χορευτικού τμήματος.

Ακολουθούν οι χαιρετισμοί των εκπροσώπων: Αδελφότητας Σαρακατσαναίων εν Αθηνών, Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας, Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πρέβεζας και η ομιλία-προβολή με τίτλο «50 χρόνια Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου: Γλέντια- Ανταμώματα» από τους κ.κ. Ευάγγελο Παπιγκιώτη και Φίλιππο Φερεντίνο. 

Θα ακολουθήσει η εμφάνιση του χορευτικού τμήματος εμφανίσεων της Αδελφότητας και οι απονομές τιμητικών πλακετών στους διατελέσαντες προέδρους της Αδελφότητας. Η εκδήλωση θα κλείσει με το « Ξημέρωμα στο Γυφτόκαμπο».

Την παρουσίαση της εκδήλωσης κάνει η Έλενα Στάμου , Δημοσιογράφος.