Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

9ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας – Ε.Ψ.Ε.Π.

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του 9ου Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας της Ε.Ψ.Ε.Π. με θέμα «επιλέγω να ζω», που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 10 και 11 Οκτωβρίου 2019, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα Ιωάννινα, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, προωθώντας το φετινό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ αποτέλεσε η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας και Πρόληψη της Αυτοκτονικότητας», που διεξήχθη, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019, με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων – εισηγητών. Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ. ΣΠΟΥΔΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗ ΒΙΑ», από το Θέατρο των Ορίων και το Politheatro, Performing Arts. Καθ’ όλη τη διάρκειά του, στο χώρο του Φεστιβάλ λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «ΠΑΡΟΝΤΕΣ» από το Οικοτροφείο «Αίολος» και την «ΦωτΟΑρτ».

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ., ο Επιστημονικός Υπεύθυνος, τα μέλη και οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης – Ε.Ψ.Ε.Π. αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν δημόσια όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και ιδιαίτερα τους συμμετέχοντες ομιλητές της Ημερίδας κα. Βασιλείου, Δρ. Ψυχολογίας, κ. Κώτση, Επίκουρο Καθηγητή Παιδοψυχιατρικής, κ. Λάππα, Ψυχίατρο Παιδιών και Εφήβων, κ. Μάντζο, Κοινωνικό Ανθρωπολόγο, κα. Πανίδη, Γενικό Ιατρό, Συντονίστρια 1ης Τ.ΟΜ.Υ. Κέντρου Ιωαννίνων, και τους συντελεστές της θεατρικής παράστασης κ. Γουργούλη, σκηνοθέτη, κα. Ζήση, ηθοποιό, κ. Γαλίτη, μουσικό, κα. Τσιάτη, επιμελήτρια κίνησης, κ. Γκόγκο, υπεύθυνο φωτισμού, κα. Βαγγέλη, διερμηνέα στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, κ. Μωρόγιαννη, Ψυχίατρο, για τον συντονισμό της συζήτησης.

Επίσης, η Ε.Ψ.Ε.Π. ευχαριστεί το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών για την παραχώρηση του χώρου της εκδήλωσης, όλους τους εκπροσώπους των επιστημονικών, αυτοδιοικητικών και κοινωνικών φορέων που μας τίμησαν με την παρουσία τους και τους πολίτες, που παρευρέθησαν και συμμετείχαν ενεργά στις εκδηλώσεις. Ευχαριστούμε, τέλος, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την κάλυψη και προβολή του Φεστιβάλ.