62χρονος άνοιξε την πόρτα για να μπει στο ασανσέρ και βρέθηκε στο «κενό»

Ένας 62χρονος άντρας έπεσε σε φρεάτιο ασανσέρ που βρίσκεται στην είσοδο του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψει η ζωή του.

Ωστόσο, χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να απεγκλωβιστεί και στη συνέχεια να μεταφερθεί στο γενικό νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο άτυχος άντρας σήμερα το μεσημέρι χρησιμοποίησε ένα από τα ασανσέρ που βρίσκονται εντός του διοικητηρίου όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Όταν άνοιξε την πόρτα πίσω από αυτή δεν βρίσκονταν ο θάλαμος αλλά το κενό, με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος περίπου τριών μέτρων και να βρεθεί στο υπόγειο.

Επικράτησε αναστάτωση και κλήθηκε αμέσως η Πυροσβεστική υπηρεσία. Πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το 62χρονο και να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Όπως είπε ο ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας κ. Στούπας στο proinos-typos.gr, η Π.Υ. ειδοποιήθηκε στις 12.10 για ένα συμβάν ανάσυρσης ενός ατόμου από φρεάτιο ανελκυστήρα στο Διοικητήριο. Η Πυροσβεστική έφτασε αμέσως μια και είναι πολύ κοντά οι δύο υπηρεσίες, για να διαπιστώσει ότι μέσα στο φρεάτιο του ανελκυστήρα, υπήρχε ένα άτομο.

Όπως εξηγεί ο κ.Στούπας, «προσεγγίσαμε από το υπόγειο όπου υπάρχει μια πόρτα για είσοδο στο φρεάτιο και την σπάσαμε με λοστό γιατί δεν άνοιγε και είχε άλλο μισό μέτρο βάθος. Κατέβηκαν οι πυροσβέστες στο φρεάτιο μαζί με τον γιατρό του ΕΚΑΒ. Ο άνδρας ήταν  62 ετών, είχε τις αισθήσεις του, τραυματισμένος και ήταν αρκετά συνεργάσιμος».

«ανεβάσαμε τον άνδρα από το φρεάτιο και τον βάλαμε σε φορείο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Δράμας».

Ερωτώμενος ο κ. Στούπας για το ύψος από το οποίος έπεσε ο 62χρονος άνδρας, είπε ότι είναι γύρω στα 3,5 μέτρα. Το περιστατικό συνέβη στον ανελκυστήρα που είναι στην αριστερή πίσω πλευρά, όπως μπαίνουμε στο κτίριο από την πίσω είσοδο του πάρκου. Πρόκειται για τον ανελκυστήρα που είναι κοντά στη Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών. Όπως επισημαίνει ο κ. Στούπας, πρόκειται για ανελκυστήρα παλαιού τύπου.

Σε ερώτηση για το πώς έγινε και άνοιξε η είσοδος του ασανσέρ ενώ κανονικά δεν θα έπρεπε, ο διοικητής της Π.Υ. δεν είχε να δώσει απάντηση λέγοντας ότι αυτό θα διερευνηθεί πλέον από την Αστυνομία, σημειώνοντας εντούτοις ότι η πόρτα στο  υπόγειο του ανελκυστήρα, «δεν είχε καν το κλειδί ασφαλείας γι’ αυτό και αναγκαστήκαμε να την σπάσουμε και την ανοίξαμε με λοστό».

Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ανέφερε ότι πληροφορήθηκε το συμβάν ενώ βρίσκονταν στην Κομοτηνή σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο. Όπως είπε επιστρέφοντας στη Δράμα θα ερευνήσει αν υπήρξε θέμα με την ασφάλεια του ανελκυστήρα και θα επικοινωνήσει προσωπικά με τον άτυχο άντρα.

πηγη real.gr /Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, proinos-typos.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box