5 παιδάκια έως 6 ετών κατέθεσαν μαζί δάφνινο μπουκέτο σε μνημείο χωριού της Θεσπρωτίας και κατασυγκίνησαν…

5 παιδάκια έως 6 ετών κατέθεσαν μαζί δάφνινο μπουκέτο σε μνημείο χωριού της Θεσπρωτίας και κατασυγκίνησαν… 

Ήταν πραγματικά πολύ συγκινητική η στιγμή. Πέντε παιδάκια έως έξι ετών κατέθεσαν μαζί δάφνινο μπουκέτο στο μνημείο χωριού της Θεσπρωτίας, με αφορμή την επιμνημόσυνη δέηση του έπους του 1940, και κατασυγκίνησαν… Και το έκαναν, παρά το μικρό της ηλικίας τους, με πολύ σεβασμό και συνείδηση της πράξης τους, κάτι, που πράγματι, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Συνέβηκε στο χωριό

Κεστρίνης Θεσπρωτίας, όπου οι κάτοικοι, αλλά και ο εφημέριος π. Ηλίας Μάκος (πρεσβύτερος-θεολόγος), επαίνεσαν και θαύμασαν το γεγονός αυτό, που έχει ιδιαίτερο συμβολισμό. Ειδικότερα ο π. Ηλίας Μάκος τόνισε ότι “τα παιδάκια έδωσαν ένα σάλπισμα: “Πάντα μπροστά! Πάντα μπροστά!”, που στης καρδιάς τους κόσμους ηχεί και συγκινεί και αφυπνίζει και ξεσηκώνει και μεταγγίζει παλμό”. Και πρόσθεσε: “Στις μεγάλες του Έθνους μας στιγμές, έχουμε υποχρέωση να μην αρκούμαστε στην απλή αναπόληση. Ούτε να ικανοποιούμαστε με τα διθυραμβικά λόγια. Πρέπει να κάνουμε μια αυτοκριτική ωφέλιμη και δημιουργική. Και αυτά τα παιδάκια μας προκάλεσαν και μας προσκάλεσαν να ξαναβρούμε το αίσθημα της τιμής και μιας ζηλευτής αξιοπρέπειας, ταπεινής και ταυτόχρονα μεγαλόπρεπης”.

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box