45 προσλήψεις στον δήμο Ιωαννιτών

Την πρόσληψη είκοσι εργαζομένων με δίμηνες συμβάσεις και 25 με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννιτών προκειμένου να ενισχυθεί ο τομέας της καθαριότητας.

Για την δημοτική αρχή -όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου- η επιλογή αυτή αποτέλεσε λύση ανάγκης καθώς στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε απορριφθεί η πρόταση ανάθεσης της καθαριότητας των τεσσάρων δημοτικών ενοτήτων σε ιδιώτη.

Σύμφωνα με την εισήγηση που κατατέθηκε ο Δήμος θα προχωρήσει στην πρόσληψη 20 εργαζομένων -19 εργατών καθαριότητας και ενός οδηγού- με σύμβαση δίμηνης διάρκειας προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν στις Δημοτικές Ενότητες Παμβώτιδας και Μπιζανίου όπου λήγουν οι συμβάσεις των ιδιωτών αλλά και οι αυξημένες ανάγκες της πόλης κατά το διάστημα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Παράλληλα θα προχωρήσει στην πρόσληψη 25 εργαζομένων -21 εργατών και τεσσάρων οδηγών- με σύμβαση οκτάμηνης διάρκειας. Για την πρόσληψη των εργαζομένων αυτών, λόγω της διαδικασίας που ακολουθείται, θα απαιτηθεί χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών περίπου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την πρόσληψη των οκταμηνιτών και με μία μόνο αρνητική ψήφο –από την Όλυ Τσουμάνη- την πρόσληψη των διμηνιτών.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Βαγγέλης Πήχας κατά την τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι η ανάγκη για ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας είναι άμεση. «Η λύση των συμβασιούχων δεν είναι αυτή που επιθυμούσαμε όμως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει άλλη. Σε δέκα ημέρες όπου λήγει η σύμβαση του ιδιώτη στην Παμβώτιδα και θα ακολουθήσει το Μπιζάνι τα προβλήματα θα είναι τεράστια. Ο μοναδικός τρόπος για να δουλέψουν τα απορριμματοφόρα σε διπλές βάρδιες είναι να ενισχυθεί η υπηρεσία με συμβασιούχους» τόνισε ο κ. Πήχας.

Ο πρώην δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας με την τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, όπως ο ΧΥΤΑ, η μονάδα ΑΣΑ και η ανακύκλωση και υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει εκτενής συζήτηση για την σύγχρονη, ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην πόλη.

Πηγή aftodioikisi.gr

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box
Αρέσει σε %d bloggers: