Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

40 δωρεάν μαστογραφικοί έλεγχοι στην Ηγουμενίτσα

Ολοκληρώθηκε ο δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος από την ΕΛΟΠΥ και το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας

Για 2η φορά μέσα σε λίγους μήνες, ο κινητός μαστογράφος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας επισκέφτηκε την πόλη της Ηγουμενίτσας και 40 συμπολίτισσες μας είχαν την ευκαιρία να εξεταστούν δωρεάν. 

Οι δωρεάν μαστογραφίες πραγματοποιήθηκαν, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, ύστερα από πρωτοβουλία της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης και με την υποστήριξη του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας.

Στη δράση παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Τουρισμού, κ. Ελευθέριος Κώστας ο οποίος δήλωσε:

«Στον Δήμο Ηγουμενίτσας, στηρίζουμε την πρόληψη και μέσω του ΚΕΠ Υγείας, δημιουργούμε ή γινόμαστε αρωγοί σε δράσεις που προάγουν την υγεία και την ενημέρωση του πληθυσμού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οκτώβριος είναι μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη και την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, ο οποίος αποτελεί τη συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας, με τον αριθμό των νέων περιστατικών κάθε χρόνο να υπολογίζεται γύρω στις 7.500.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας θα συνεχίσει με δράσεις να βρίσκεται δίπλα στο δημότη με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.