Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

4 tips για να ταξιδέψετε οικονομικά

Τι πιο όμορφο και χαλαρωτικό από το να κάνετε ένα ταξίδι με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, και γιατί όχι μόνοι σας; Είναι μια υπέροχη ευκαιρία να εξερευνήσετε νέα μέρη, να κάνετε ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας. Ωστόσο κανείς δεν θέλει να πληρώνει χρυσές τις λιγοστές αυτές στιγμές απόλαυσης, για αυτό βρείτε παρακάτω 4 tips και ταξιδέψτε οικονομικά! 

Κλείστε τα εισιτήριά σας νωρίς 

Όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο! Μην προσπαθείτε να βρείτε εισιτήρια τελευταία στιγμή καθώς οι επιλογές θα είναι πολύ λιγότερες και οι τιμές φυσικά στα ύψη. Προτιμήστε να οργανώσετε το ταξίδι σας εβδομάδες, ίσως και μήνες πριν και αναζητήστε τα εισιτήριά σας στο διαδίκτυο. Επιλέξτε ευέλικτες ημερομηνίες και αποφύγετε τις πτήσεις το Σαββατοκύριακο, οι οποίες είναι σαφώς πιο ακριβές. 

Ξεχάστε τις βαλίτσες, προτιμήστε χειραποσκευή

Αν το ταξίδι που προγραμματίζετε πρόκειται να είναι ολιγοήμερο, μπορείτε να αποφύγετε να πάρετε μαζί σας βαλίτσες https://www.samsonite.gr/el-gr/valitses-taksidiou-kampinas ή ογκώδη σακ βουαγιάζ https://www.samsonite.gr/el-gr/eidh-taksidiou-sak-vouagiaz και να στραφείτε στις χειραποσκευές. Θα σας κοστίσει πολύ λιγότερο να τις πάρετε μαζί σας, ενώ μπορούν να φανούν εξαιρετικά χρήσιμες στην οργάνωση των πραγμάτων που θα έχετε μαζί σας καθώς δεν θα έχετε την πολυτέλεια να κουβαλήσετε στο ταξίδι σας όλη την ντουλάπα σας. 

Μείνετε κοντά στο κέντρο 

Όποιος και αν είναι ο προορισμός σας, το να μείνετε κοντά στο κέντρο μπορεί πραγματικά να σας λύσει τα χέρια. Ίσως δεν είναι η πιο οικονομική επιλογή από άποψη καταλύματος, ωστόσο θα εξοικονομήσετε πολλά χρήματα κατά τις μετακινήσεις σας, ενώ οι επιλογές σας σε δραστηριότητες και φαγητό θα είναι πολύ περισσότερες, ώστε να μπορείτε να βρείτε κάτι νόστιμο να φάτε ή κάπου όμορφα να διασκεδάσετε χωρίς να αδειάσετε τις τσέπες σας. 

Δεν χρειάζεται να το παρακάνετε με τα σουβενίρ

Τα σουβενίρ και τα αναμνηστικά είναι μια υπέροχη κίνηση για να δείξετε στους αγαπημένους σας ότι τους σκέφτεστε και τους αγαπάτε αλλά δεν χρειάζεται να το παρακάνετε. Προτιμήστε να επιλέξετε ένα δύο σουβενίρ που σας αρέσουν πολύ και μην σκέφτεστε ότι πρέπει οπωσδήποτε να πάρετε δώρα για όλους γιατί έτσι θα εκτοξεύσετε το budget των διακοπών σας. Αν παρόλα αυτά θέλετε να αγοράσετε ορισμένα σουβενίρ είναι καλύτερο να τα πάρετε από μαγαζιά στην πόλη και να αποφύγετε τα μαγαζιά σε τουριστικές περιοχές, τα οποία σίγουρα θα σας υπερχρεώσουν.