Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

4 συλλήψεις στην Θεσπρωτία – Μετέφεραν 32 μετανάστες σε φορτηγό

Συνελήφθησαν στη Θεσπρωτία 4 άτομα για υπόθεση προώθησης στο εξωτερικό παράτυπων μεταναστών 

Δύο από αυτούς μετέφεραν με φορτηγό 32 παράτυπους μετανάστες, ενώ οι άλλοι δύο λειτουργούσαν ως προπομποί 

Ταυτοποιήθηκε επιπλέον ακόμη ένας συνεργός τους

Συνελήφθησαν χθες (14-06-2023) το βράδυ σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας 4 άτομα, ενώ ταυτοποιήθηκε ακόμη ένα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για απόπειρα προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εξωτερικό. 

Πρόκειται συγκεκριμένα για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 56 και 61 ετών, καθώς και τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 24, 38 και 56 ετών. 

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ. φορτηγό με πινακίδες κυκλοφορίας αλλοδαπών αρχών, το οποίο οδηγούσε ο 56χρονος ημεδαπός, με συνοδηγό τον 24χρονο αλλοδαπό, στο χώρο φόρτωσης του οποίου βρέθηκαν 32 παράτυποι μετανάστες (εκ των οποίων μία γυναίκα). 

Ακόμη, πλησίον του φορτηγού εντοπίστηκε να κινείται Ι.Χ.Ε., με οδηγό τον 61χρονο ημεδαπό και συνοδηγό τον 38χρονο αλλοδαπό. 

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διακριβώθηκε ότι ο οδηγός του φορτηγού, είχε παραλάβει νωρίτερα το όχημα με τους παράτυπους μετανάστες από περιοχή της Άρτας, όπου το είχε οδηγήσει ο 56χρονος αλλοδαπός από περιοχή της Πελοποννήσου, με σκοπό στη συνέχεια να τους μεταφέρει στην ελληνοαλβανική μεθόριο, ώστε από εκεί να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα. 

Επίσης, προέκυψε ότι οι παράτυποι μετανάστες είχαν καταβάλει προ της αναχώρησής τους από την Πελοπόννησο το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ ο καθένας, ενώ ο 61χρονος ημεδαπός και ο 38χρονος αλλοδαπός κινούνταν με το αυτοκίνητο, στο οποίο εντοπίστηκαν, ως προπομποί, προκειμένου να ειδοποιούν για τυχόν αστυνομική παρουσία. 

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω δύο οχήματα καθώς και χρηματικό ποσό 2.700 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του 38χρονου αλλοδαπού. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.