4 Γαλάζιες Σημαίες σε παραλίες του δήμου Ηγουμενίτσας

Γαλάζιες Σημαίες  για τις ακτές Δρέπανο, Μέγα Άμμος, Καραβοστάσι και Αγία Παρασκευή.

Για 4η συνεχή χρονιά, ο Δήμος Ηγουμενίτσας βραβεύεται με το διεθνές σύμβολο ποιότητας «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ». Σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 στην Αθήνα, απονεμήθηκαν στον Δήμο μας τέσσερις (4) Γαλάζιες Σημαίες  για τις ακτές Δρέπανο, Μέγα Άμμος, Καραβοστάσι και Αγία Παρασκευή.

Με αφορμή την βράβευση των ακτών του Δήμου μας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σωτήριος Μήτσης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η επαναλαμβανόμενη τα τελευταία χρόνια και επί θητείας της Δημοτικής μας Αρχής, βράβευση των τεσσάρων (4) παραλιών μας με ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την αταλάντευτη στρατηγική και βούληση της δημοτικής μας αρχής στην τουριστική ανάδειξη του Δήμου μας, στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού και στο χτίσιμο μιας δυνατής τουριστικής ταυτότητας.

Η διάκριση αυτή που ήρθε ως αποτέλεσμα της συντονισμένης προσπάθειας της δημοτικής αρχής και των υπαλλήλων της, είμαστε βέβαιοι ότι θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στο τουριστικό μας προϊόν, με άμεσα οφέλη για την τοπική μας κοινωνία. Επιπλέον αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία μας προς τις ιδιαιτερότητες της μετακίνησης των ΑμεΑ, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις προσβασιμότητας και ισότιμης και εναργέστερης συμμετοχής τους σε όλες τις πτυχές της κοινωνικοοικονομικής ζωής, με την ένταξη του Δήμου μας στην Πράξη του ΕΣΠΑ με τίτλο «Δημιουργία προσβάσιμων, ολοκληρωμένων, θαλάσσιων, τουριστικών προορισμών».

Η βράβευση μας με τη ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας αποτελούν τον οδικό χάρτη για την τουριστική μας ανάπτυξη».

Για να μην χάνετε τις σημαντικότερες ειδήσεις, καθημερινά θα σας στέλνουμε στο email σας τις αναρτήσεις της ημέρας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωση σας!
Holler Box