Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

3 tips για να προετοιμαστείτε κατάλληλα για τις πανελλήνιες

Όσες εξετάσεις και αν έχετε δώσει στην ζωή σας, πάντα το άγχος των πανελληνίων είναι διαφορετικό και φυσικά πολύ μεγαλύτερο. Νιώθετε πως οι εξετάσεις αυτές θα επηρεάσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την πορεία της ζωής σας και σας είναι αδύνατο να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας. Το άγχος και ο πανικός δεν θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τον στόχο σας, ωστόσο ο σωστός προγραμματισμός θα μπορούσε να αποτελέσει το στοιχείο που χρειάζεστε για να εξασφαλίσετε επιτυχία. Δείτε παρακάτω ορισμένα tips προετοιμασίας και νιώστε σίγουροι για τον εαυτό σας!

Φτιάξτε το πρόγραμμα ύπνου σας

Πανελλήνιες σημαίνει ατελείωτες ώρες διαβάσματος και προκειμένου να είστε αποτελεσματικοί όσο μελετάτε θα πρέπει να διαθέτετε την απαιτούμενη ενέργεια και να νιώθετε ξεκούραστοι. Πως θα μπορούσατε λοιπόν να το πετύχετε αυτό χωρίς να έχετε εξασφαλίσει στον εαυτό σας αρκετές ώρες ύπνου; Συμβουλή μας είναι να αποφύγετε τα ξενύχτια και να προσπαθήσετε να κοιμάστε μια λογική ώρα. Βάλτε στόχο να συμπληρώνετε καθημερινά τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου και φροντίστε να αναπληρώνετε τον ύπνο που τυχόν στερηθήκατε πριν τα διαγωνίσματα στο φροντιστήριό σας.  

Επιλέξτε το ιδανικό φροντιστήριο

Το ταξίδι των πανελληνίων είναι μια περιπέτεια που σίγουρα δεν θέλετε να βιώσετε μόνοι σας. Χρειάζεστε τους κατάλληλους συμμάχους που θα σας βοηθήσουν σε όλη την δύσκολη αυτή διαδρομή, θα χαράξουν το πλάνο εκπαίδευσης και άριστης προετοιμασίας σας, αλλά και θα σας υποστηρίξουν ψυχολογικά στις στιγμές που θα το έχετε ανάγκη. Επενδύστε λοιπόν στην ανεύρεση του ιδανικού για εσάς φροντιστηρίου. Μπορείτε να επιλέξετε ένα διαδικτυακό φροντιστήριο αν δεν θέλετε να χάνετε χρόνο στις μετακινήσεις, να βρείτε φροντιστήρια για πρότυπα σχολεία αν θέλετε να εισαχθείτε σε κάποιο πρότυπο σχολείο για την προετοιμασία σας, είτε να αναζητήσετε κάποιο από τα πιο φημισμένα φροντιστήρια της περιοχής σας. 

Κάντε τακτικά επανάληψη

Οι επαναλήψεις αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς σας ωστόσο είμαστε βέβαιοι ότι θα σας προκαλέσει πολύ μεγαλύτερο άγχος να κάνετε επανάληψη σε έναν μεγάλο όγκο της ύλης, παρά αν έχετε να φρεσκάρετε ορισμένα μόνο κομμάτια της. Γιατί να μην προνοήσετε λοιπόν πριν από τα διαγωνίσματά σας και να προετοιμαστείτε κατάλληλα ώστε να αποφύγετε τον πανικό τους διαβάσματος της τελευταίας στιγμής; Ορίστε 2-3 ώρες μέσα στο σαββατοκύριακο όπου θα αφιερώνετε αποκλειστικά στην επανάληψη διαφορετικών κεφαλαίων των εξεταστέων μαθημάτων σας.  Θα δείτε ότι στο επόμενο διαγώνισμα, το διάβασμά σας θα είναι πολύ πιο σύντομο,  πολύ πιο αποδοτικό και φυσικά πιο ευχάριστο!