Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας για τον ποδηλατόδρομο

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ηγουμενίτσας

 σχετικά με το σταμάτημα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας της κατασκευής του έργου του ποδηλατοδρόμου προς το Δρέπανο.

 ( απόφαση Δ.Σ. 54/2021 )

Σε συνέχεια των εγγράφων της ΟΛΗΓ Α.Ε. και της Κτηματικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας με τα οποία κάλεσαν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας να σταματήσει την κατασκευή του έργου του ποδηλατοδρόμου προς το Δρέπανο, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας 

Ομόφωνα Αποφασίζει:

  1. Καταδικάζει απερίφραστα τις πράξεις της Κτηματικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας και της Διοίκησης της ΟΛΗΓ Α.Ε. οι οποίοι με πρόσχημα την μη νομιμότητα του δρόμου Ηγουμενίτσας – Δρεπάνου, ζητούν την αναστολή των εργασιών κατασκευής του ποδηλατοδρόμου προς το Δρέπανο. Ενός έργου που κατασκευάζεται έχοντας όλες τις αδειοδοτήσεις, πάνω σε έναν νομίμως κατασκευασμένο προ 50ετίας δρόμο
  2. Καταδικάζει τις πράξεις της Κτηματικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας και της Διοίκησης της ΟΛΗΓ Α.Ε. με τις οποίες αμφισβητεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Δρέπανο, καθώς και τη δυνατότητα του Δήμου να δημοπρατήσει τα καταστήματα ιδιοκτησίας του. 
  3. Δηλώνει ότι ο Δήμος θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση του έργου, το οποίο η τοπική κοινωνία περιμένει με ανυπομονησία και το οποίο θα συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων καθώς και την ασφαλή μετάβαση στην παραλία του Δρεπάνου. 
  4. Δηλώνει ότι ο Δήμος θα προχωρήσει στη δημοπράτηση των καταστημάτων ιδιοκτησίας του στο Δρέπανο.

Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στους Υπουργούς Οικονομικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και να δημοσιευθεί στα ΜΜΕ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΔΟΝΑΤΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ