Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Χωρίς συζήτηση από τον δήμο Σουλίου η πρόταση για τα άλατα στο νερό της Γλυκής

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΗ φύλλο Απριλίου

Η παράταξη του Νικόλα Κάτσιου είχε φέρει στο δημοτικό συμβούλιο δύο φορές μια πρόταση, να καλεστεί μια εταιρία η MetAqua Water Technologies Systems  ώστε να προτείνει στον δήμο Σουλίου μία λύση οριστική και οικονομική για τα άλατα που υπάρχουν στο δίκτυο στην Γλυκή όπου πολλές φορές έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

Η εταιρία έχει κάνει μελέτη στην Γλυκή και προτείνει στον δήμο Σουλίου να εγκαταστήσει ένα σύστημα για απαλλαγή του δικτύου από τα άλατα όπου, όπως μας είπαν από την εταιρία,  ο δήμος αν σε 6 μήνες δεν είναι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα θα πάρει πίσω τα χρήματα!!!

Όσο για το κόστος του συστήματος με βάση την προσφορά που έγινε στον δήμο Σουλίου είναι 15000 ευρώ, ενώ η συντήρηση του είναι πολύ οικονομική.

Η δημοτική αρχή, όχι μόνο δεν έδωσε απάντηση σε αυτήν την πρόταση της εταιρίας αλλά δεν κάλεσε καν την εταιρία στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να ενημερώσουν τους δημοτικούς συμβούλους και να υποστούν την βάσανο των διευκρινιστικών ερωτήσεων, όπως είχε ζητήσει η μείζονα αντιπολίτευση.

Μήπως η δημοτική αρχή θεωρεί αναξιόπιστο το σύστημα αυτό; Γιατί αφήνει σκιές και δεν τους καλεί στο δημοτικό συμβούλιο και με επιχειρήματα να το αποδείξει;

Όπως μας είπαν από την εταιρία έπειτα από επικοινωνία με πολίτες – οικιστές της περιοχής Γλυκή Θεσπρωτίας  του δήμου Σουλίου τον Αύγουστο του 2019 λόγω προβλημάτων στην υδροδότηση της περιοχής Γλυκή,  τεχνικός και επιστημονικός σύμβουλός της εταιρίας, μετά από επιτόπια αυτοψία και λαμβάνοντας ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο και τόπο, μελέτησε το συγκεκριμένο πρόβλημα και κατάρτησε οικονομοτεχνική μελέτη επί του συγκεκριμένου.

 Στα πλαίσια ενημέρωσης του Δήμου Σουλίου, τον Οκτώβριο 2019 είχε αποσταλεί έκθεση και οικονομική προσφορά για την τοποθέτηση ενός συστήματος Max-Magnetic Eco Water Solution, για την απαλλαγή των αλάτων από το δίκτυο ύδρευσης, καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν σε ανθρώπους, λόγω του σκληρού νερού και των αλάτων που δημιουργούνται.

Ο επιστημονικός σύμβουλος της εταιρίας μας, Δρ. Αλέξανδρος Τζίτζιρας,  τ. Δ/ντής του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, είχε ενημερώσει τηλεφωνικά για το θέμα αυτό, τον Δήμαρχο, τον Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών καθώς και  τον τότε πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κων/νο Παπά, κατά επανάληψη για το συγκεκριμένο θέμα λαμβάνοντας μόνο αόριστες προφορικές υποσχέσεις .

Η εφημερίδα Πολιτική επικοινώνησε με την εταιρία  MetAqua Water Technologies Systems και τον κ. Αλέξανδρο Τζίτζιρα σε μία προσπάθεια οι δημότες να έχουν την δική τους άποψη.

Θα ήθελα με λίγα λόγια και απλά λόγια να μας περιγράψετε αυτόν τον μηχανισμό για να καταλάβουν και οι αναγνώστες μας την λειτουργία του

Ο μηχανισμός του συστήματος Max-magnetic Eco Water Solution βασίζεται στον συνεχή βομβαρδισμό, από εναλλασσόμενες αλγοριθμικές συχνότητες ( complex) που παράγονται από την βασική πηγή του μηχανισμού και μέσω ενός καλωδίου πλάτους δύο εκατοστών, περιελιγμένου πέριξ του σωλήνα, επί μήκους 3-4μ που διέρχεται το νερό, με συνέπεια την εξουδετέρωση των θετικά φορτισμένων ιόντων ασβεστίου και μαγνησίου και την αδυναμία σχηματισμού ανθρακικών αλάτων με το αρνητικό φορτισμένο διοξείδιο του άνθρακα, που υπάρχει ελεύθερο στο νερό, με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται ανθρακικά άλατα ασβεστίου και μαγνησίου.

Τί ακριβώς προσφέρει στην ποιότητα του νερού;

Η τοποθέτηση του συστήματος Max-magnetic Eco Water Solution προσφέρει στο νερό την εξαφάνιση των ανθρακικών αλάτων του ασβεστίου και μαγνησίου που φράζουν τα δίκτυα ύδρευσης, με όλα τα δυσμενή επακόλουθα και τεράστιο κόστος αντικατάστασης αυτών. Επίσης προσφέρει νερό πόσιμο απαλλαγμένο σκληρότητας και μειώνει τους κινδύνους που ασθένειες που προέρχονται από σκληρά νερά, πέτρες νεφρών, χολής, κολικούς και αποφράξεις αρτηριών.

Πόσο καιρό έχει που εφαρμόζεται από εσάς αυτή η τεχνική;

Η τεχνική βελτίωσης της ποιότητας των υδάτων, ποσίμων και αρδευτικών, εφαρμόζεται από την εταιρεία μας από το έτος 2002, η συγκεκριμένη τεχνική της Max-magnetic Eco Water Solution είναι η πλέον αξιόπιστη μέθοδος και χρησιμοποιείται αποκλειστικά από την εταιρεία μας από το έτος 2014.

Σε άλλους δήμους έχει τοποθετηθεί κάτι ανάλογο;

Η συσκευή Max-magnetic Eco Water Solution, έχει τοποθετηθεί στον Δήμο Ναυπλίου, με ικανοποιητικά αποτελέσματα, έχουν γίνει επιδείξεις και ενημερώσεις σε αρκετούς Δήμους, αλλά για διάφορους δικούς τους λόγους, ανεξήγητους, δεν την προμηθεύονται.

Εσείς πότε ήρθατε σε επαφή με τον Δήμο Σουλίου και ποιο ήταν το αποτέλεσμα;

Η εταιρεία μας για πρώτη φορά ήρθε σε επαφή με ομάδα πολιτών του Δήμου Σουλίου, περιοχή Γλυκής, τον Αύγουστο του 2019 και τους ενημέρωσε για τα πλεονεκτήματα του συστήματος. Κατόπιν ο επιστημονικός Σύμβουλος Δρ. μηχανικός-γεωλόγος, του Imperial College, London University, τ. Πανεπιστημιακός ΕΚΠΑ και τ.Δ/ντής του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Δήμαρχο, τον Δ/ντή τεχνικών Υπηρεσιών καθώς και με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Κων/νο Παπά, για τα πλεονεκτήματα του συστήματος, αλλά μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε την τύχη του θέματος.

Όπως και να ‘χει είναι μία τεχνολογία που δεν είναι ευρέως γνωστή και υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις για τη χρήση της. Τι έχετε να απαντήσετε σε αυτές τις επιφυλάξεις;

Η τεχνολογία δεν είναι καινούργια, ήδη η εταιρεία μας την εφαρμόζει για περισσότερα από 20 έτη και έχουμε συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις ανά την χώρα μας για ενημέρωση των πολιτών. Η τοποθέτηση έχει πραγματοποιηθεί σε πολλούς ιδιώτες(Πελοπόννησο, Κρήτη, Μακεδονία, Άρτα κ.λπ.) σε όλη την χώρα με καταπληκτικά αποτελέσματα

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΔΕΗ, ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου πλήρωνε ένα μεγάλο ποσόν χρημάτων για να απομακρύνει τα άλατα του ασβεστίου και μαγνησίου από το σύστημα ψύξης τον αεροσυμπιεστών και μετά την εγκατάσταση του συστήματος, απαλλάχθηκε από τις επικαθήσεις αλάτων, υπάρχει και σχετικό έγγραφο για τα αποτελέσματα.

Επίσης η τεχνολογία μας διαρκώς αναβαθμίζεται με βελτίωση του λογισμικού και με ελάχιστα χρήματα και για τα ήδη εγκατεστημένα και για τον σκοπό αυτό βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, τομέας Γεωχημείας περιβάλλοντος, υδροχημείας, υπάρχει και σχετική επιστολή για τα αποτελέσματα του συστήματος από το πανεπιστήμιο Αθηνών.

Θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο;

Συμπερασματικά δύναται να λεχθούν τα εξής:

α)Η συσκευή Max-magnetic Eco Water Solution είναι μια πρωτοπόρος παγκοσμίως στο είδος της. Το κόστος προμήθεια της είναι πολύ συμφέρουσα, αν αναλογισθούμε το κόστος αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης, των μηχανολογικών εγκαταστάσεων, των ηλεκτρικών συσκευών(οικιακών και βιομηχανικών) και το κυριότερο την υγεία του ανθρώπου.

β)Το κόστος συντήρησης είναι σχεδόν μηδενικό και δεν απαιτούνται δαπάνες αγοράς ανταλλακτικών ή αναλωσίμων υλικών σε όλη την διάρκεια λειτουργίας του συστήματος.

γ)Η αναβάθμιση του λογισμικού του αν υπάρξει πραγματοποιείται με ελάχιστο κόστος και είναι σαν καινούργιο.

δ)Το λειτουργικό του κόστος είναι πολύ μικρό και δεν υπερβαίνει τα τριάντα ευρώ ετησίως.

ε)Το κόστος προμήθειας εξαρτάται από:

1. Την διάμετρο του σωλήνα νερού ύδρευσης – άρδευσης.

2. Την ωριαία παροχή ύδατος.

3. Την διαμόρφωση και έκταση του δικτύου ύδρευσης – άρδευσης

4. Την ποιότητα του νερού, φυσικοχημική ανάλυση δείγματος

στ) Η εταιρεία μας, εγγυάται την αποτελεσματικότητα τον εφαρμογών τις, δίδοντας γραπτή εγγύηση 5 έτων καλής λειτουργίας και 6 μήνες επιστροφής χρημάτων από την εφαρμογή σε περίπτωση που ο πελάτης δεν έχει λύση το πρόβλημα επικαθήσεων και καταστροφών στα δίκτυα του.