Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Φωτιές και εκκενώσεις περιοχών

Ασταμάτητες είναι οι φωτιές που καίνε σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Μόνο χθες είχαμε πάνω από 70 πυρκαγιές. Οι μεγαλύτερες καταστροφές χθες και σήμερα έχουν γίνει στο Ρέθυμνο και Αχαΐα όπου έχουν εκκενωθεί και περιοχές.

Στο Ρέθυμνο η φωτιά είναι από χθες, για κάποια στιγμή τέθηκε υπό έλεγχο αλλά ξέφυγε πάλι. Το βράδυ της Παρασκευής, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν τα χωριά Ορνέ, Κρύα Βρύση, Σακτούρια, Άγιος Παύλος, Άγιος Γεώργιος και Μέλαμπες. Η φωτιά πέρασε την επαρχιακή οδό που οδηγεί από το Ρέθυμνο στην Αγία Γαλήνη με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα πύρινο μέτωπο χιλιομέτρων μεταξύ των χωριών Ορνέ, Κρύα Βρύση, Σαχτούρια και Μέλαμπες.

Στο μεταξύ, την ώρα που η μεγάλη φωτιά εξακολουθεί να μαίνεται στο Ρέθυμνο Κρήτης, όπου εκδηλώνονται αναζωπυρώσεις και κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, μία ακόμη πυρκαγιά ξέσπασε στον Δήμο Μαλεβιζίου και συγκεκριμένα στο δάσος της Κέρης στο Ηράκλειο.

Εκτός όμως από την Κρήτη μεγάλη φωτιά έχουμε και στην Αχαΐα όπου στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 για εκκένωση των κοινοτήτων Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή.