Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Φτιάξε τη βιβλιοφιλική γωνία των ονείρων σου με λίγα βήματα

Όταν λέμε «γωνία» εννοούμε τη γωνία που δεν έχει καταληφθεί από βιβλία ή αυτοσχέδιες βιβλιοθήκες. Και όχι, το καλοριφέρ δεν θεωρείται βιβλιοθήκη. Ναι, γνωρίζαμε πως είχες μέχρι κι εκεί αδιάβαστα βιβλία. Πώς θα τα απολαύσεις αν όλος σου ο χώρος είναι ακατάστατος, όσον αφορά τη θέση των βιβλίων σου σε αυτόν; Ώρα, λοιπόν, να δημιουργήσεις μία γωνία που να προορίζεται για αυτό το σπορ και μόνο: το διάβασμα.

  1. Ποια στάση σου αρέσει;

Ας προσπεράσουμε αυτό που σκέφτηκες και ας συνεχίσουμε: Πώς σου αρέσει να διαβάζεις τα βιβλία σου; Ξαπλωμένος/η στο κρεβάτι με πολλά μαξιλάρια πίσω; Στον καναπέ με πολλά μαξιλάρια δεξιά – αριστερά; Βρίσκοντας ποια είναι η ιδανική στάση για σένα ώστε να καταβροχθίσεις όσο πιο γρήγορα και ευχάριστα γίνεται τα βιβλία σου, ανακαλύπτεις τη δομή της ιδανικής σου γωνίας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των απανταχού βιβλιοφάγων συνιστά βολική πολυθρόνα με υποπόδιο. Βάλαμε την ιδέα, δες αν σου κάνει.

  • Ποια γωνία είναι ελεύθερη;

Παραμέρισε τα βιβλία σου σε έναν χώρο που δεν θα βλέπεις και δες ποιο σημείο του σπιτιού σου είναι κενό κι έτοιμο να υποδεχθεί τις αγρυπνίες σου. Το σημαντικότερο είναι να είναι ευρύχωρο, αλλά και να σε εμπνέει. Η «έμπνευση» αυτή θα σου δώσει μια εικόνα για το πώς θα πρέπει να είναι η γωνία σου. Και να μην έχεις ελεύθερο σημείο, δημιούργησέ το: Δες πώς μπορείς να αναδιαμορφώσεις τον χώρο σου συνολικά, ειδικά αν πρόκειται για το σαλόνι σου.

  • Ώρα για φως

“Mehr Licht”. Τα ‘λεγε ο Γκαίτε, εσύ τον ακούς; Βεβαιώσου ότι η νέα σου βιβλιοφιλική γωνία δέχεται φυσικό φως, για άνετο διάβασμα τα πρωινά της Κυριακής. Αν πάλι είσαι του νυχτερινού προγράμματος, κανένα πρόβλημα. Τα φωτιστικά δαπέδου https://desikos.gr/el/fotistika-toixou/eswterikou-xwrou/fotistika-dapedou υπάρχουν για να διευκολύνουν εσένα και να κάνουν τις σελίδες να «τρέχουν» στα χέρια σου. Η ισχύς που ψάχνεις εξαρτάται και από τα υπόλοιπα φωτιστικά https://desikos.gr/el/fotistika-toixou του χώρου σου, οπότε τον ιδανικό φωτισμό θα το βρεις στην πορεία.

  • Βιβλία παντού

Δεν γίνεται η βιβλιοφιλική σου γωνία να μην έχει βιβλία! Αν έχεις ήδη κάποια μεγάλη βιβλιοθήκη στο σπίτι, μπορείς να έχεις μια μικρή ραφιέρα με ρόδες, που θα κουβαλάει όλα τα αδιάβαστα σου. Αυτή η ραφιέρα θα είναι δίπλα από την πολυθρόνα – θρόνο σου, και σκοπό έχει να σε ανεφοδιάζει. Αν πάλι έχεις εκεί κοντά τη βιβλιοθήκη και η ραφιέρα είναι πλεονασμός, τότε μπορείς να τοποθετήσεις ένα επιτοίχιο ράφι, το οποίο μπορείς να διακοσμήσεις με τα αγαπημένα σου βιβλία.

Μπορεί να φαίνεται σαν ψαγμένο θέμα design, όμως, η βιβλιοφιλική γωνία έχει έναν στόχο: την άνεσή σου, όσο εσύ απασχολείσαι με το αγαπημένο σου σπορ.