Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Τριήμερος εορτασμός σε Φιλιάτες για την 28η Οκτωβρίου

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν στην πόλη των Φιλιατών  οι παρακάτω  εκδηλώσεις.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων, Ε.Τ.Ε., ΕΛ.ΤΑ, οικείων  και ιδιωτικών καταστημάτων από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου καθώς και η φωταγώγηση των  ανωτέρω καταστημάτων, οδών και πλατειών  τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου του 2022.

Ώρα  18:30 μ.μ.  Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου  

,Ωρα 18:45 μ.μ. Προσέλευση επισήμων

Ώρα 19:15 μ.μ. Περιφορά της εικόνας του Αγίου Δημητρίου στην πόλη των Φιλιατών  

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Ώρα 8:00 π.μ.  Θεία λειτουργία στον Ιερό ναό Αγίου Δημητρίου 

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Ομιλίες στο Λύκειο – Γυμνάσιο και στα Δημοτικά Σχολεία για την σημασία της Εθνικής Επετείου.

Ώρα 11:00 π.μ. Προσκύνημα των μαθητών των σχολείων Μέσης και Δημοτικής εκπαίδευσης και των τροφίμων του κέντρου Προστασίας του Παιδιού Θεσπρωτίας στο Μνημείο Πεσόντων, τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού σε μνήμη των αθανάτων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Εορτασμός Εθνικής Επετείου 28 Οκτωβρίου 1940

Ώρα  7:30  π.μ. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της εκκλησίας. Η δε Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει στους δρόμους της πόλης παιανίζουσα θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.

Ώρα  8:00  π.μ. Έπαρση της σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Φιλιατών 

Θεία λειτουργία της Αγίας Σκέπης στον ιερό ναό  Άγιο Δημήτριου.

Ώρα 10:00 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας, από τoν Διευθυντή  Επαγγελματικού  Λυκείου Φιλιατών  κ. Απόστολο Γατσέλο. Στη συνέχεια ακολουθεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων υπό των Αρχών, Συλλόγων, Σωματείων και Οργανώσεων, σιγή ενός λεπτού ,προσευχή ανάπαυση νεκρών  και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Δημοτική Φιλαρμονική.

Ώρα 11:00  π. μ  Παρέλαση προ των επισήμων στον καθορισμένο χώρο, της μαθητιώσας νεολαίας της πόλης μας και πεζοπόρων τμημάτων του 628 ΜΤΠΦ. 

Ώρα 11:45 π.μ Δεξίωση επισήμων και πολιτών στην λέσχη αξιωματικών.

 Ώρα 17:30  μ.μ.   Υποστολή της Σημαίας με συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής .

Στις εν λόγω εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν οι Πολιτικές Αρχές, τα Σώματα Ενόπλων Δυνάμεων, τα Σώματα Ασφαλείας, Δημόσιοι Οργανισμοί, Σύλλογοι και οι πολίτες του Δήμου Φιλιατών.

Οι εκκλησιαστικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν σε αντίστοιχα και ανάλογα με την αρμοδιότητα που έχουν τα της Εκκλησιαστικής Τελετής, Τάξεως – Παρατάξεως.

Υπεύθυνος Τελετής ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κ .Μπέλλος Παύλος.

Επισημαίνεται ότι λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού covid-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΠΠΑΣ