Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Τραγωδία: Νεκρός ο ορειβάτης Αντώνης Συκάρης στα Ιμαλάια

Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ορειβάτες άφησε την τελευταία του πνοή στα Ιμαλάια, στο βουνό Νταουλαγκίρι, κατά την διάρκεια της κατάβασης.

Πρόκειται για τον Αντώνη Συκάρη και η είδηση ήρθε από ανάρτηση στην σελίδα του όπου αναφέρεται: «Δυστυχώς συνέβη ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μία ορειβατική αποστολή. Ο Αντώνης έχασε τη ζωή του κατά την κατάβαση από την κορυφή. Σε υψόμετρο 7.400μ. πολύ κοντά στο camp3 στις 4:00 το ξημέρωμα ώρα Νεπάλ ύστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου».

Ο Αντώνης Συκάρης ήταν ο μοναδικός Έλληνας που είχε καταφέρει να σκαρφαλώσει με επιτυχία 5 από τις 14 κορυφές άνω των 8.000 μ. του κόσμου: Everest 8.848m, Kanchenjunga 8.586m, Loche 8.516m, Manaslu 8.163m και στην Annapurna 8.091m.

Στα 32 χρόνια της ορειβατικής του ζωής, ο Αντώνης Συκάρης ανέβηκε  με επιτυχία 170 κορυφές στο εξωτερικό και πραγματοποίησε 66 ορειβατικές αποστολές σε 18 χώρες του κόσμου (Αλβανία, Αργεντινή, Γαλλία, Γεωργία, Ελβετία Θιβέτ, Ιράν, Ιταλία, Καναδάς, Κένυα, Κίνα, Κιργιστάν, Μαρόκο, Νεπάλ, Πακιστάν, Περού, Ρωσία, Τανζανία).