Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Το ΚΚΕ στην Γλυκή και στο μπλόκο αγροτών Φαναρίου

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στο μπλόκο των αγροτών Φαναρίου Πρέβεζας

Και σε σύσκεψη – συγκέντρωση για τις πολιτικές εξελίξεις και τις εκλογικές μάχες, στην Γλυκή Θεσπρωτίας

Επίσκεψη στήριξης στο μπλόκο των αγροτών που έχει στηθεί από την Κυριακή 22 Γενάρη στο κόμβο της γέφυρας ΒΟΥΒΟΠΟΤΑΜΟΥ-ΓΛΥΚΗΣ  επι της Επαρχιακής Οδούς Καναλλάκι- Παραμυθιάς,  την δευτέρα 13 Φλεβάρη της 8,30μ.μ πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του ΚΚΕ  αποτελούμενο από τον   Κώστα Γιαννάκο υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ανθυποπυραγό  ε.α, πρόεδρο Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος.

Γεωργίου Χρυσηίδα, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στο Νομό Θεσπρωτίας μέλος της ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ και γραμματέα της ΚΟ Παραμυθιάς, τον

Δημήτρη Πιτσιάβα, μέλος του γραφείου περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του ΚΚΕ και τον Σωτήρη Γάκη γραμματέα της ΚΟΒ Φαναρίου  Πρέβεζας.

Στην συζήτηση που έγινε οι αγρότες μετέφεραν στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, την αγανάκτηση τους  και την απελπιστική κατάσταση που βιώνουν, αδυνατώντας να ζήσουν από τις καλλιέργειές τους, εξαιτίας των εξευτελιστικών τιμών , το υψηλό κόστος παραγωγής αλλά και τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τις υπέρογκες τιμές στο πετρέλαιο και στα λιπάσματα, τους έχουν γονατίσει κυριολεκτικά. Τα τελευταία χρόνια σοβαρά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και με το ΤΟΕΒ πάνω από   από   2,5   εκατομμύριο   ευρώ  είναι το χρέος αυτή την στιγμή και για την καλλιεργητική περίοδο που έρχεται δεν υπάρχει πάροχος για το ρεύμα των αντλιοστασίων,

Η αντιπροσωπεία εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα που δίνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες. Ο Κώστας Γιαννάκος ανέφερε ότι προέρχεται από αγροτική οικογένεια από χωριό της Ηπείρου  για λόγους επιβίωσης έφυγαν οικογενειακός για την Αθήνα.Επισήμανεότι τα αιτήματα τους είναι δίκαια και αναγκαία για να επιβιώσουν και να μπορέσουν να παραμείνουν στις καλλιέργειες και να μην ερημώσουν τα χωριά, ότι το δυσβάστακτο κόστος παραγωγής από τη μία πλευρά και από την άλλη οι χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων τους που καθορίζουν οι εμποροβιομήχανοι έχει συρρικνώσει το εισόδημα τους. Οι αντιπροσωπεία ανέφερε ότι η διαχρονική ΚΑΠ και οι αναθεωρήσεις της που στόχο έχουν να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή σε λιγότεραχέριαήτανη κάθε μια χειρότερη από την προηγούμενη. Έτσι και η νέα ΚΑΠ που ξεκίνησε από της1/1/2023 κινείτε σε πολύ χειρότερη κατεύθυνση βάζοντας μεγαλύτερα εμπόδια στους βιοπαλαιστές αγρότες. Επίσης αναφέρθηκαν στις παρεμβάσεις   όπως με την επερώτηση για τα χρέη ΤΟΕΒ Παραμυθιάς,και τον αγώνα των κομμουνιστών εντός και εκτός βουλής για την ουσιαστική ελάφρυνση και ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων. Κάλεσε επίσης σε ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται το επόμενο διάστημα, για να δυναμώσει η λαϊκή αντεπίθεση και να δίνονται με καλύτερους όρους οι αγώνες σε όλα τα μέτωπα.

Προηγήθηκε σύσκεψη – συγκέντρωση για τις πολιτικές εξελίξεις και τις εκλογικές μάχες, στις 6,30 μ.μ. στην καφετέρια DaLuz στην Γλυκή Θεσπρωτίας που διοργάνωσε η ΚΟ Παραμυθιάς. Συνομιλώντας με κατοίκους και επαγγελματίες του χωριού ο Κώστας Γιαννάκος στην παρέμβαση, μετέφερε την πολύχρονη πείρα από το συνδικαλιστικό κίνημα στην πυροσβεστική. Η αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ προς το Πυροσβεστικό Σώμα τον οδήγησε να συμπορευθεί με το ΚΚΕ. Απηύθυνε κάλεσμα οργάνωσης στα σωματεία, τους αγροτικούςσυλλόγους και ενίσχυσης του ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές, ώστε από καλύτερες θέσεις να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική. Στην συνέχειααναπτύχθηκε  διάλογος με τους παραβρισκόμενους.

Κλείνονταςσε ερώτηση, γιατί ένας νέος άνθρωπος να ψηφίσει ΚΚΕ, ο Δημήτρης Πιτσιάβας απάντησε, ζώνταςσε συνθήκες “διαρκούς κρίσης” – πριν με τα μνημόνια, μετά µε την πανδημία, τώρα µε την ακρίβεια, τον πόλεμο, την ανασφάλεια για το αύριο – έχετε και αποδείξεις και ονόματα για το ποιος ήταν δίπλα σας, και ποιος ήταν απέναντι. Γιατί αυτό που χρειάζεται ο λαός σήμερα, είναι μια δυνατή, σταθερή, σοβαρή αντιπολίτευση απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποια σύνθεση κι αν έχει. Γιατί μόνο το ΚΚΕ θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην οργάνωση της εργατικής – λαϊκής πάλης για να ασκείται πραγματική και αποτελεσματική πίεση στην κυβέρνηση, να μπαίνουν εμπόδια, να καθυστερούν αντιλαϊκά μέτρα, να υπάρχουν ακόμα και κατακτήσεις.Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έχει πρόγραμμα λαϊκής εξουσίας, ανατροπής του συστήματος της δικτατορίας των μονοπωλίων, έχει σκοπό να οδηγήσει τη λαϊκή πλειοψηφία πραγματικά στην εξουσία. Στην σύσκεψη συμμετείχε και Ηλίας Κουτσής δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ξανά υποψήφιος δήμαρχος στον δήμο Σουλίου.