Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Το επιμελητήριο Θεσπρωτίας για τις αυξήσεις στο ρεύμα

Επιστολή διαμαρτυρίας από το επιμελητήριο Θεσπρωτίας για τις χρεώσεις στο ρεύμα

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας:

Προς

Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ)

Πρόεδρο

Δρ. Αθανάσιο Δαγούμα

«ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ     ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ».

Κε Πρόεδρε

           Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου μας έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων μελών μας το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τις εξωπραγματικές, σε πολλές περιπτώσεις, αυξήσεις στους επαγγελματικούς λογαριασμούς του ρεύματός τους, λόγω των χρεώσεων αναπροσαρμογής.

           Εικάζουμε ότι αυτές οι πρόσθετες χρεώσεις επιβλήθηκαν ως απόρροια της πρόσφατης συμφωνίας Ελληνικής Κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πράσινη Ενέργεια.

           Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί πλέον προτεραιότητα της ανθρωπότητας και συντασσόμαστε μαζί σας σε δράσεις κι ενέργειες που αποσκοπούν στην προστασία του. Ήδη, τόσο ο φορέας μας όσο και οι περισσότερες, αν όχι όλες, οι επιχειρήσεις μέλη μας, έχουμε προβεί σε δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας (από λαμπτήρες και κτιριακές παρεμβάσεις, μέχρι εγκατάσταση συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας) επωμιζόμενοι τα αντίστοιχα κόστη.

           Σήμερα, και μετά από μια μακρά περίοδο παρατεταμένης «αεργίας», οι επιχειρήσεις αγωνίζονται να ανταποκριθούν στις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους ευελπιστώντας στην επιβίωσή τους τον οικονομικά κι επιχειρηματικά δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

           Βάσει των ανωτέρω, κρίνουμε ότι η εύκολη λύση της υπέρμετρης επιβάρυνσης των επιχειρήσεων στην οποία οδηγηθήκατε, έχει δημιουργήσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην επιχειρηματική κοινότητα, αναστέλλοντας την όποια δυναμική επιδίωξαν να αναπτύξουν τους θερινούς μήνες, και θα έπρεπε να αναζητηθούν άλλες εναλλακτικές ή να υπάρξουν άμεσα αντισταθμιστικά οφέλη για τον περιορισμό των απωλειών.

           Ως αρμόδια αρχή για την εποπτεία της εγχώρια αγοράς ενέργειας, σε όλους τους τομείς της, σας καλούμε να ενεργήσετε στο πεδίο ευθύνης σας με τις ανάλογες παρεμβάσεις σας, εισηγούμενη προς τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, συνδράμοντας την προσπάθεια της επιχειρηματικότητας για επιβίωση.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
 
 
 
Αλέξανδρος Πάσχος

Πίνακας Αποδεκτών:

  • Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κο Κώστα Σκρέκα, info@ypen.gov.gr
  • Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κο Άδωνι – Σπυρίδων Γεωργιάδη, minister.sec@mnec.gr
  • Πρόεδρο Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κο Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, keeuhcci@uhc.gr
  • Επιμελητήρια Χώρας