Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Τι να κάνετε όταν μετακομίζετε μαζί με την γάτα σας

Αν σκοπεύετε να μετακομίσετε μαζί με την γατούλα σας, σίγουρα την έχετε έγνοια και θέλετε η μετακόμιση να μην είναι δύσκολη για αυτή. Στην συνέχεια, θα βρείτε κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε, όταν μετακομίζετε με την γάτα σας, ώστε να γίνει η διαδικασία όσο πιο εύκολη γίνεται.

Σιγουρευτείτε ότι στο νέο σπίτι επιτρέπονται κατοικίδια

Η διαδικασία εύρεσης σπιτιού είναι δύσκολη διαδικασία. Μάλλον για να βρείτε σπίτι, αναζητείτε στο διαδίκτυο «πωλήσεις κατοικιών Κολωνάκι» ή «πωλήσεις κατοικιών Βούλα» και ούτω καθεξής, και συγκρίνετε τις τιμές και τα τετραγωνικά των σπιτιών.

Έχετε σιγουρευτεί όμως, ότι στα σπίτια που κοιτάτε, επιτρέπονται κατοικίδια; Πριν κατασταλάξετε σε ένα σπίτι, βεβαιωθείτε ότι επιτρέπονται τα κατοικίδια εκεί, ώστε να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Να έχετε έτοιμο το κλουβί μετακινήσεων της γάτας σας

Είναι πολύ σημαντικό, να έχετε το κουτί της γάτας σας έτοιμο, ώστε να μπορείτε να τοποθετήσετε την γάτα σας μέσα σε αυτό, όταν φτάσει η ώρα να αποχαιρετήσετε το παλιό σας σπίτι. 

Δεν θέλετε σε καμία περίπτωση να καθυστερήσετε, επειδή δεν θυμάστε που έχετε φυλάξει το κλουβί της γάτας σας.

Όποτε την βάλετε στο κλουβί και ξεκινήσετε με την μετακίνηση, σιγουρευτείτε ότι το έχετε ασφαλίσει σωστά. Θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα, αν η γάτα σας βγει από το κλουβί και αρχίσει να τρέχει.

Να έχετε έναν χώρο για αυτή, κατά το πακετάρισμα

Σίγουρα η γάτα σας καταλαβαίνει πως είναι διαφορετικό, όταν σας βλέπει να πακετάρετε τις κούτες με τα πράγματά σας. Έτσι ώστε να μην αγχώνεται, είναι καλή ιδέα να κρατήσετε μία γωνία του σπιτιού ειδικά για αυτή. 

Δηλαδή, καλό είναι να έχετε σε έναν χώρο την αμμοδόχο της, τα παιχνίδια της, τα μπολ της, το ονυχοδρόμιό της και ό,τι άλλο χρειάζεται.

Βρείτε νέο κτηνίατρο

Πριν μετακομίσετε στην νέα περιοχή, πρέπει να βρείτε κτηνίατρο για την γάτα σας. Μπορείτε να ρωτήσετε τον παλιό της κτηνίατρο, αν γνωρίζει κάποιον καλό κτηνίατρο, στην περιοχή στην οποία μετακομίζετε, ή μπορείτε να κάνετε μία έρευνα στο διαδίκτυο και να διαβάσετε κριτικές για τους κτηνιάτρους της περιοχής.

Αλλάξτε τα στοιχεία του μικροτσίπ της

Στην περίπτωση που η γάτα σας έχει μικροτσίπ, είναι σημαντικό να αλλάξετε τα στοιχεία που είναι καταχωρημένα σε αυτό. Σίγουρα πρέπει να αλλάξετε την οδό, τον ταχυδρομικό σας κώδικα και το σταθερό σας τηλέφωνο, αν αλλάξετε τον αριθμό του σταθερού τηλεφώνου σας, στο νέο σας σπίτι.