Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Τι λέει το ψήφισμα του δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου για τον ΤΟΕΒ Παραμυθιάς

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τον ΤΟΕΒ Παραμυθιάς

Μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Ο κάμπος της Παραμυθιάς μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στην αγροτική ανάπτυξη της περιοχής μας και να προσφέρει αξιοπρεπή διαβίωση στους μικρούς καλλιεργητές του τόπου μας. Σημαντική συνιστώσα της αγροτικής παραγωγής αποτελούν τα εγγειοβελτιωτικά έργα και η άρδευση της γης που λειτουργούν υπό τη αιγίδα των κατά τόπους ΤΟΕΒ.

Τα συσσωρευμένα προβλήματα (οικονομικά και μη) των οργανισμών τα προηγούμενα χρόνια, η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους και η απουσία του

κεντρικού κράτους από την διαδικασία αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των εγγειοβελτιωτικών έργων έχουν προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας και στον ΤΟΕΒ Πεδιάδας Παραμυθιάς που εκτός των άλλων προβλημάτων τον ακολουθεί και ένα δυσβάστακτο χρέος ύψους άνω του 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το πρόβλημα αυτό δεν αντιμετωπίστηκε από την απαράδεκτη αύξηση του ετήσιου στρεμματικού τέλους από 4 σε 10 ευρώ.

Ως συνέπεια αυτής της κατάστασης η συντριπτική πλειοψηφία του κάμπου μας μένει ακαλλιέργητη ενώ κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα μια ιδιότυπη “διελκυστίνδα” μεταξύ ΤΟΕΒ και παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας σχετικά με τον αν θα ρευματοδοτηθούν τα αντλιοστάσια.

Αυτή τη στιγμή και περίπου για 2 μήνες ο πάροχος, ενέργειας έχει διακόψει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας θέτοντας εν αμφιβόλω τις καλλιέργειες δεκάδων αγροτών της περιοχής μας που βρίσκονται σε απόγνωση.

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή και τα αρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν:

– στην οριστική λύση του προβλήματος του δυσβάσταχτου συσσωρευμένου χρέους του ΤΟΕΒ.

– στην κατασκευή και αναβάθμιση των εγγειοβελτιωτικών υποδομών της περιοχής μας με κρατική χρηματοδότηση.

– στην παροχή πραγματικά φθηνού ρεύματος στους μικρούς καλλιεργητές της περιοχής μας (κατάργηση του ΦΠΑ στο αγροτικό ρεύμα και του χρηματιστηρίου ενέργειας που φέρνει απανωτές αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος).

– στην παροχή πραγματικών και ουσιαστικών κινήτρων προς τους υφιστάμενους αλλά και νέους μικρομεσαίους καλλιεργητές».