Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Τι αποφάσισε το τοπικό συμβούλιο της Παραμυθιάς

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε τοπικό συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης. Αρχικά συζητήθηκαν τα τέσσερα (4) θέματα της ημερήσιας διάταξης, δυο (2) εκ των όποιον αφορούσαν άδειες παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικής ή μουσικών οργάνων. Το τρίτο θέμα αφορούσε την μεταφορά μνημείου στον χώρο της άυλης του Αγίου Δονάτου και το τέταρτο θέμα αφορούσε την τροποποίηση κανονιστικής λαϊκής αγοράς.

Όλα τα θέματα βρήκαν σύμφωνα τα μέλη του τοπικού συμβουλίου και υπερψηφίστηκαν.
Επίσης τέθηκαν και συζητήθηκαν προτάσεις που χρίζουν επείγουσας υλοποίησης. Πιο αναλυτικά:

1. Η απαλλαγή από δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων που πλήττονται από την επιδημία του κορονοϊού.

2. Οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος να πραγματοποιούνται μεσημβρινές ώρες ώστε να μην επηρεάζεται η ομαλή λειτουργία των καταστημάτων αλλά και των νοικοκυριών.

3. Η προσωρινή ελεύθερη διέλευση οχημάτων στον πεζόδρομο έως ότου λειτουργήσουν πλήρως τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

4. Η μετακίνηση κολόνας ηλεκτροδότησης στην πλατεία δημαρχείου για την διευκόλυνση διέλευσης των όλων των πολιτών. (Βλέπε εικόνα).

5. Η κατάργηση της παρακάτω κολόνας (εικόνα 2) στον προαύλιο χώρο του ναού Αγίου Δονάτου, καθώς είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης.

6. Χορήγηση της πάγιας προκαταβολής έστω και με μεγάλη καθυστέρηση.

7. Τέλος όλα τα μέλη του τοπικού συμβουλίου συμφώνησαν και κατήγγειλαν πως σε όλη την διάρκεια της θητείας δεν έχουν καμία ενημέρωση και ενημέρωση από την δημοτική αρχή για κανένα θέμα ή ενέργεια που αφορά την πόλη της Παραμυθιάς και κατ επέκταση τα εκλεγμένα μέλη της τοπικής κοινότητας καθώς αφορά τον χώρο ευθύνης τους.