Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Τι απαντά ο κ. Γιόγιακας για σχόλια σχετικά με τον ΤΟΕΒ Παραμυθιάς

Σε χθεσινή μας ανάρτηση αναφερθήκαμε σε αρνητικούς σχολιασμούς που ακούστηκαν από πολίτες για την απουσία του βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα από τις συγκεντρώσεις των αγροτών της Παραμυθιάς για το πρόβλημα με τον ΤΟΕΒ.

Ο βουλευτής επικοινώνησε μαζί μας για να μας πληροφορήσει ότι ως βουλευτής είχε επαφές με την ΔΕΗ και τον κ. Σκρέκα και οι επαφές αυτές είχαν ως αποτέλεσμα μια πρόταση από την ΔΕΗ για το θέμα, η οποία περιλαμβάνει πάγωμα χρεών και δυνατότητα σύμβασης με νέο πάροχο. Το πόσο αυτή η πρόταση είναι πράγματι ρεαλιστική όπως την περιγράφει ο κ. Γιόγιακας θα κριθεί από την περιφέρεια Ηπείρου και τους άμεσα ενδιαφερόμενους αγρότες. Η αλήθεια είναι ότι είναι μια πολύ δύσκολη εξίσωση…..

Η απάντηση του κ. Γιόγιακα:

Κύριε Μαραζόπουλε, παίρνω ως αφορμή ανάρτηση στο periodikostep.gr στις 6/3/2023 – στην οποία αναφέρεται ότι σχολιάστηκε αρνητικά η μη παρουσία μου στις 2 κινητοποιήσεις των αγροτών της Παραμυθιάς για το πρόβλημα του ΤΟΕΒ – για να γνωστοποιήσω σε εσάς και στους αναγνώστες σας τα εξής:

Για τα θέματα των ΤΟΕΒ της περιοχής μας και – του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς ειδικότερα – είχα τις προηγούμενες ημέρες 3 συναντήσεις, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και με τα στελέχη της ΔΕΗ κυρίες Έφη Μπαλή και Μάνια Μανιώτη. Οι συζητήσεις με τη ΔΕΗ έγιναν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου την οποία εκπροσώπησε ο υπεύθυνος της Περιφέρειας για τους ΤΟΕΒ Βαγγέλης Σακκάς. Η πρόταση που έγινε για τον ΤΟΕΒ Παραμυθιάς περιλαμβάνει μακροχρόνια ρύθμιση των οφειλών, «πάγωμα» των χρεών για 2 χρόνια και δυνατότητα σύμβασης με νέο πάροχο. Με λίγα λόγια, επέλεξα να επικεντρώσω τις προσπάθειές μου ώστε να βρεθεί άμεσα μια ρεαλιστική λύση στο πρόβλημα ηλεκτροδότησης του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς, γιατί έτσι πιστεύω ότι δικαιώνονται και οι κινητοποιήσεις των παραγωγών μας.  

Παρακαλώ για τη δημοσίευση του παραπάνω στην ιστοσελίδα σας.

Σας ευχαριστώ.

Βασίλης Γιόγιακας

Βουλευτής Θεσπρωτίας Ν.Δ.