Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Τι ανακοίνωσε ο Πλακιωτάκης για την χερσαία ζώνη του λιμένα Ηγουμενίτσας

Στην επίσκεψη του στην Ηγουμενίτσα ο υπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Πλακιωτάκης ανακοίνωσε την παραχώρηση της διαχείρισης των τμημάτων της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας στον Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, απ’ ευθείας, χωρίς τη μεσολάβηση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου.

Στην σύσκεψη που έγινε παρουσίασε τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στην Τροποποιημένη Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΗΓ ΑΕ όπου «Οι περιοχές της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ηγουμενίτσας, του Αλιευτικού Καταφυγίου Πλαταριάς και του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών Συβότων που αποχαρακτηρίζονται, αποδίδονται από το Ελληνικό Δημόσιο κατά διαχείριση στον οικείο ΟΤΑ Δήμο Ηγουμενίτσας. Η περιοχή του Αλιευτικού Καταφυγίου Σαγιάδας που αποχαρακτηρίζεται αποδίδεται από το Ελληνικό Δημόσιο στον οικείο ΟΤΑ  Δήμο Φιλιατών».

Ακόμα οι δύο Δήμοι θα εισπράττουν ως ανταποδοτικά τέλη το 3,5% των ετήσιων εσόδων της ΟΛΗΓ ΑΕ. Για την κατανομή του ποσού ανάμεσα στους δύο Δήμους θα απαιτείται απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Ναυτιλίας.

Ηγουμενίτσα: Στους Δήμους η χερσαία ζώνη του Λιμένα και ανταποδοτικό τέλος
Ηγουμενίτσα: Στους Δήμους η χερσαία ζώνη του Λιμένα και ανταποδοτικό τέλος