Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

“Τιμωρία” γονιών με μείωση μισθού αν ασθενήσουν τα παιδιά με κορονοϊό

Σε περίπτωση που ασθενήσει ένα παιδί και χρειαστεί οι γονείς να πάρουν άδεια ειδικού σκοπού τότε θα λάβουν το 50% των αποδοχών τους. Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Εργασίας.

Όπως αναφέρετε στην τροπολογία «Οι γονείς εργαζόμενοι, κατά τη διάρκεια της άδειας της παρ. 1 λόγω νόσησης των τέκνων τους, λαμβάνουν το πενήντα τοις εκατό (50%) των αποδοχών τους, το οποίο κατά τις τρεις (3) πρώτες ημέρες καταβάλλεται από τον εργοδότη και την τέταρτη (4η) ημέρα από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης».

Αυτή η τροπολογία έχει φέρει αντιδράσεις από την αντιπολίτευση με τον Ηλιόπουλο να δηλώνει ότι πρόκειται για εγκληματική διαχείριση.

Η δήλωση του:

“Από την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων ζητάμε το αυτονόητο: Άδειες ειδικού για τους εργαζόμενους γονείς που τα παιδιά τους νοσούν από covid.

Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, μετά από 40.000 κρούσματα σε μαθητές και μαθήτριες, η κυβέρνηση κάνει το αδιανόητο.

Πιστή στο αντεργατικό της μένος και εν μέσω έκρηξης ακρίβειας, με διάταξη του κ. Χατζηδάκη τιμωρεί με μείωση μισθού 50% όσους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα πάρουν άδεια γιατί νοσεί το παιδί τους.

Τους τιμωρεί δηλαδή γιατί το παιδί τους κόλλησε επειδή ο κ. Μητσοτάκης άνοιξε τα σχολεία όπως τα έκλεισε.

Στέλνει μήνυμα στους εργαζόμενους γονείς να πάνε στις δουλειές τους, ακόμα και αν νοσεί το παιδί τους, και ας υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω ακραίας διασποράς στους χώρους εργασίας.

Ο όρος «εγκληματική» περιγράφει απόλυτα τη διαχείριση της πανδημίας από τον κ. Μητσοτάκη”.