Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Την Τρίτη συγκέντρωση για την ακρίβεια στην Ηγουμενίτσα

Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ – ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Δεν είμαστε επαίτες. Κανείς δεν μπορεί να μας εμπαίζει. Η προσπάθεια του Πρωθυπουργού να βαφτίσει το «κρέας-ψάρι» και να παρουσιάσει σαν σημαντική αύξηση την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης φυσικών προσώπων και την κατάργηση της ειδικής εισφοράς υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, μόνο ως πρόκληση μπορεί να χαρακτηριστεί. 

Τα πλεονάσματα στον προϋπολογισμό, για τα οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, πάνε στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της ενέργειας και οι τσέπες μας αδειάζουν όλο και περισσότερο. Η οικονομία «τρέχει» με ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 7%. Δεκάδες δισεκατομμύρια κερδίζουν οι μεγάλες επιχειρήσεις σε σημαντικούς κλάδους (ενέργεια, τουρισμός, εμπόριο, υγεία κ.α.). Δεκάδες δισεκατομμύρια από το ταμείο Ανάκαμψης πηγαίνουν για επενδύσεις και ενισχύσεις μεγάλων επιχειρήσεων.

Την ίδια ώρα, οι αυξήσεις στους μισθούς, η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, η ενίσχυση των μονάδων υγείας, η κατάργηση όλων των άδικων φόρων αντιμετωπίζονται ως κόστος που δε χωράει στους δημοσιοοικονομικούς περιορισμούς. Οι εργαζόμενοι αναγκαζόμαστε να «κόβουμε» και από αυτά που δεν έχουμε.  

  • έχουμε χάσει πάνω από 6 (!) μισθούς τον χρόνο τα τελευταία 12 χρόνια και βρισκόμαστε πια στο όριο της επιβίωσης. 
  • αναγκαζόμαστε να καλύψουμε τα καθημερινά μας έξοδα με έναν μισθό παγωμένο και ανεπαρκή. Ένα ενοίκιο για μία γκαρσονιέρα κοστίζει 400€ ή και 500€.
  • Η ακρίβεια σε όλα τα αγαθά σαρώνει και το καθημερινό κόστος μετακίνησης από και προς την εργασία γίνεται πραγματικά δυσβάστακτο. 

Λέμε ένα μεγάλο: Φτάνει πια!!

Διεκδικούμε ζωή ολόκληρη με δικαιώματα. Η ζωή μας δε χωράει σε pass και vouchers!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΦΘΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

Φτάνουν στο σημείο να ζητάνε χωρίς ντροπή από το λαό προκειμένου να μην ξεπαγιάσει από το κρύο, να βγάλει το χειμώνα με κουβέρτες. Να γίνει «υπεύθυνος» και να συμβάλλει στην προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης, λες και πιο πριν οι εργαζόμενοι κατανάλωναν αλόγιστα γιατί τους περίσσευαν χρήματα. Για την ενεργειακή φτώχεια υπάρχει ένοχος, η πολιτική της «πράσινης» μπίζνας. Αυτήν την πολιτική υλοποίησαν όλοι όσοι κυβέρνησαν. Προώθησαν εναλλάξ την «απελευθέρωση» της Ενέργειας, το Χρηματιστήριο Ενέργειας, την απολιγνιτοποίηση, προκρίνοντας τις πανάκριβες ΑΠΕ για να βρουν νέα πεδία κερδοφορίας οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Τώρα επιδοτούν με δισεκατομμύρια τους ιδιώτες παρόχους για να μη χάσουν ούτε ένα ευρώ.

Οι αγώνες των τελευταίων μηνών έφεραν στο προσκήνιο πως όποια θετική διεργασία και εξέλιξη μπορεί να υπάρχει για τα δικαιώματά μας και για νέες κατακτήσεις μπορεί να γίνει μέσα από την οργανωμένη πάλη και όχι να μοιράζουμε τις ελπίδες μας στις κυβερνητικές εναλλαγές, σε νέους ή παλιούς λυτρωτές, βάζοντας τους αγώνες σε αναμονή. Τους ξέρουμε πια, πληρώνουμε ακόμα τις πολιτικές τους!

Καλούμε τους εργαζόμενους σε μαζικό αγώνα ενάντια στη βάρβαρη πολιτική, ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα στήριξης του εισοδήματος μας ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά. Η ζωή μας δεν χωράει σε vouchers και pass. Δεν θα πληρώσουμε ξανά τα σπασμένα. Οργάνωση και αγώνας για ζωή με δικαιώματα.

Δίνουμε απάντηση και καταδικάζουμε την πρόκληση του υφυπουργού εσωτερικών Πέτσα που δήλωσε ότι «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει». Προετοιμαζόμαστε για απεργιακό ξεσηκωμό.

Διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων 2016 – 2017.
  • Κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Διαγραφή των χρεών – Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
  • Καμία απόλυση! Ούτε μία μέρα απληρωσιά!
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση – Κανένας αναπτυξιακός οργανισμός – Έξω οι εργολάβοι από το δημόσιο.
  • Μέτρα προστασίας από την πανδημία. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό, εξοπλισμό και πόρους.
  • Δεν ανεχόμαστε άλλο τα πολεμικά σφαγεία που δυναμώνουν στη περιοχή μας, στην Ουκρανία και αλλού. Δε συντασσόμαστε με κανένα ληστή – ιμπεριαλιστή.
  • Δεν ανεχόμαστε να καταργούνται οι συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες του λαού. Καμία ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Όχι στις αντεργατικές ανατροπές που καταργούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων.
  • Μείωση του σταθερού χρόνου εργασίας. 7ωρο- 5ήμερο- 35ωρο χωρίς διευθέτηση του χρόνου εργασίας.