Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Τα περιβαλλοντικά οφέλη της μόνωσης της ταράτσας του σπιτιού σας

Η θερμομόνωση ταράτσας, δεν είναι σημαντική μόνο για τη μείωση των λογαριασμών του ρεύματος και την αύξηση του επιπέδου της άνεσης ενός σπιτιού, αλλά έχει επίσης σημαντικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Στην πραγματικότητα, η μόνωση της οροφής είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους, για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Ακολουθούν ορισμένα από τα περιβαλλοντικά οφέλη της μόνωσης στέγης.

Μειωμένη κατανάλωση ενέργειας 

Το κύριο περιβαλλοντικό όφελος της μόνωσης της οροφής, είναι ότι μειώνει την ποσότητα ενέργειας, που απαιτείται για τη θέρμανση και την ψύξη ενός σπιτιού. 

Αυτό σημαίνει ότι καίγονται λιγότερα ορυκτά καύσιμα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, γεγονός που με τη σειρά του μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. 

Σύμφωνα με μελέτες, η προσθήκη μόνωσης μπορεί να εξοικονομήσει έως και 20% στο κόστος θέρμανσης και ψύξης.

Μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα

Οι μονώσεις μειώνουν την ποσότητα ενέργειας που καταναλώνουν τα σπίτια και, ως εκ τούτου, μειώνουν την ποσότητα των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που εκλύονται στην ατμόσφαιρα. 

Με τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, οι ιδιοκτήτες σπιτιών μπορούν επίσης να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα και να συμβάλουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ενισχυμένη βιωσιμότητα

Καθώς τα ενεργειακά σπίτια γίνονται όλο και πιο διαδεδομένα, το ίδιο συμβαίνει και με τη χρήση βιώσιμων οικοδομικών υλικών. 

Πολλοί τύποι μόνωσης οροφής, κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα ή ανανεώσιμα υλικά, καθιστώντας τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον από τα παραδοσιακά μονωτικά υλικά. 

Επιπλέον, πολλά μονωτικά υλικά είναι βιοδιασπώμενα, μειώνοντας την ποσότητα των αποβλήτων, που παράγονται κατά την κατασκευή και την κατεδάφιση.

Βελτίωση της ποιότητας του αέρα

Οι μονωμένες ταράτσες, συμβάλλουν στο να διατηρείται καθαρότερος ο αέρας μέσα στα σπίτια, μειώνοντας έτσι την ποσότητα των ατμοσφαιρικών ρύπων, που εισέρχονται σε αυτά. 

Μειώνοντας την ανάγκη για κλιματισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η μόνωση της στέγης μειώνει επίσης την ποσότητα των ρύπων που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα.

Μειωμένο φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας

Το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας εμφανίζεται όταν οι πόλεις και οι αστικές περιοχές, είναι σημαντικά θερμότερες από τις γύρω αγροτικές περιοχές. 

Αυτό προκαλείται από τη μεγάλη ποσότητα επιφανειών που απορροφούν θερμότητα, όπως οι στέγες και τα πεζοδρόμια στις πόλεις. 

Οι μονωμένες στέγες, συμβάλλουν στη μείωση της ποσότητας θερμότητας που απορροφάται από τις στέγες και μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας.