Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Συνέντευξη Μάριου Κάτση: Δεν πάει άλλο με την κυβέρνηση Μητσοτάκη! (βίντεο)

Συνέντευξη του Μάριου Κάτση στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λίγες μέρες μετά τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΗ συνάντησε τον βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριο Κάτση και το αποτέλεσμα ήταν μια συνέντευξη όπου θίχθηκαν θέματα της επικαιρότητας αλλά και γενικής πολιτικής καθώς και θέματα που αφορούν στην Θεσπρωτία.

  • Κύριε Κάτση, πριν λίγες μέρες είχαμε τις εσωκομματικές εκλογές στις οποίες είχατε πολλές νέες εγγραφές μελών. Το περιμένατε ότι θα ήταν τέτοια η συμμετοχή; Και τι σημαίνει αυτό για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία;

Ήταν πάρα πολύ σημαντικό που η κάλπη της προηγούμενης Κυριακής και το προσκλητήριο του Αλέξη Τσίπρα στην κοινωνία συγκίνησε χιλιάδες πολίτες με αποτέλεσμα να τριπλασιάσουμε σχεδόν τα ενεργά μέλη μας. Αυτό είναι κάτι πάρα πολύ ενθαρρυντικό γιατί μας δίνει την βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση την επόμενη μέρα των εκλογών. Όλο το προηγούμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εκφράσει και εκφράζει τα προβλήματα της κοινωνίας, τόσο όσο αφορά στην υγειονομική κρίση, όσο αφορά στην ακρίβεια, όσο αφορά στην δυνατότητα των μικρομεσαίων να επιβιώσουν, των επιχειρηματιών, όσο αφορά στον κόσμο της παραγωγής, των αγροτών, πατώντας πάνω σε προτάσεις, σε λύσεις, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που έχει η ίδια η κοινωνία.

Κρίσιμο λοιπόν για την επόμενη μέρα, για εμάς, για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα είναι όλα αυτά τα μέλη να μπορέσουν να αποκτήσουν φωνή, να μπορέσουν να αποκτήσουν ρόλο, να μπορέσουν να αποκτήσουν λόγο. Και σε αυτήν την μάχη για το πώς και με ποιο τρόπο θα κυβερνηθεί η χώρα την επόμενη μέρα δεν περισσεύει κανείς και καμιά. Ποιοτικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα άλλο κόμμα μετά από αυτή την εκλογική διαδικασία που συγκίνησε χιλιάδες πολίτες και γι΄ αυτό ακριβώς το λόγο είμαστε βέβαιοι ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος, θα αποτελέσει μετά την επόμενη εκλογική αναμέτρηση όποτε και αν αποφασιστεί η προσφυγή στις κάλπες, παρελθόν για την χώρα και τους πολίτες.

  • Κατά την γνώμη σας η πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας ήταν επαρκής; Τα πήγε καλά;

    Είναι αλήθεια ότι η διαχείριση της πανδημίας ήταν άκρως ελλειμματική και καταστροφική. Δεν είχε καμία σχέση το πρώτο διάστημα διαχείρισης της πανδημίας, όταν η κυβέρνηση φοβούμενη το τι θα αντιμετωπίσει φρόντισε εγκαίρως να λάβει μέτρα, με την εξέλιξη αυτής. Και είδαμε ότι αυτήν την στιγμή η χώρα μας είναι αρνητική πρωταθλήτρια σε νεκρούς, σε απώλειες ανθρώπινων ζωών ανά εκατομμύριο πληθυσμού ξεπερνώντας ΟΛΕΣ τις ευρωπαϊκές χώρες. Και δυστυχώς, αυτό έχει μία και μοναδική ευθύνη. Την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη.

Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας οφείλεται στο γεγονός ότι δεν αναγνώρισε ότι τα κρίσιμα προτάγματα που έπρεπε να αναλάβει η κυβέρνηση ήταν η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Και γι΄ αυτό το λόγο δεν έκανε το παραμικρό για αυτό το ζήτημα. Δεν έκανε καμία μόνιμη πρόσληψη, δεν προσέλαβε ούτε έναν μόνιμο γιατρό στο ΕΣΥ, δεν αύξησε τους μισθούς στους υγειονομικούς ούτε τους ενέταξε στα βαρέα και ανθυγιεινά, και ταυτόχρονα φρόντισε να διώξει από το σύστημα θέτοντας σε αναστολή χιλιάδες εργαζόμενους εξαιτίας της αδυναμίας τους ή της βούλησης τους να μην εμβολιαστούν, φοβούμενοι ενδεχομένως τις παρενέργειες του εμβολίου.

Αυτό όλο δημιούργησε μια εκρηκτική κατάσταση, έναν κοινωνικό αυτοματισμό, με ξεκάθαρη ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να επενδύσει στην ατομική ευθύνη. Όμως δεν μπορεί να υπάρχουν δέκα εκατομμύρια ατομικές ευθύνες και να λείπει πάντα η μία και μοναδική. Αυτή του πρωθυπουργού. Αυτού δηλαδή που μας κατέταξε στην χειρότερη θέση της ΕΕ στις απώλειες ανθρώπινων ζωών. Δυστυχώς η κυβέρνηση ούτε πίστευε, ούτε πιστεύει, ούτε και θέλει να ενισχύσει το ΕΣΥ , ούτε μπορεί να το στηρίξει από την στιγμή που τα ισχυρά συμφέροντα που την στηρίζουν στον χώρο της ιδιωτικής υγείας  την έχουν δέσμια πολιτικά και όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν για να ωφεληθούν οι  ίδιοι ισχυροί, αυτοί του ιδιωτικού τομέα για να βγάζουν δουλειές και να έχουν κέρδη όταν ο κόσμος πεθαίνει.

  • Μιας και είμαστε στον χώρο της υγείας, θα ήθελα την άποψη σας σχετικά με μια ανακοίνωση των εργαζόμενων του νοσοκομείου Φιλιατών όπου μιλάνε για τρομερές ελλείψεις.

Η κατάσταση στο νοσοκομείο Φιλιατών είναι διαρκώς επιδεινούμενη. Ο λόγος είναι η έλλειψη προσλήψεων – χτύπησε και την Θεσπρωτία προφανώς – άρα κανείς μόνιμος γιατρός δεν μπήκε στο σύστημα υγείας, εκτός τις ήδη δρομολογημένες προσλήψεις από την άνοιξη του 2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αυτές καθυστερημένες. Γι΄ αυτό το λόγο κρίσιμες κλινικές όπως είναι η πνευμονολογική, όπως είναι η ανοσολογική, όπως είναι η ακτινολογική, όπως είναι η μικροβιολογική, η οφθαλμολογική, έχουν τεράστιες ελλείψεις. Με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγαίνουν οι εφημερίες προκειμένου να αντιμετωπίσουν ακόμα και τα επείγοντα περιστατικά. Αν συνυπολογίσει κανείς    ότι ένα κρίσιμο ιατρικό προσωπικό σκοπεύει στο προσεχές διάστημα να συνταξιοδοτηθεί τότε καταλαβαίνει κανείς ότι τα κενά στις οργανικές αυτές θέσεις είναι άκρως ανησυχητικά και υποβαθμίζουν πλήρως την λειτουργία του νοσοκομείου Φιλιατών, ενός νοσοκομείου που καλύπτει όλη την περιοχή αλλά και την Νότια Αλβανία. Και τους επισκέπτες προφανώς της Θεσπρωτίας εξαιτίας της αυξημένης τουριστικής κίνησης και του λιμανιού.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση αυτή. Ο αξονικός τομογράφος που είχαν προμηθευτεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμα λειτουργήσει ενώ έχει τοποθετηθεί. Δεν υπάρχουν τακτικά και έκτακτα χειρουργεία καθώς λείπουν αναισθησιολόγοι, και δεν μπορούν να προγραμματιστούν χειρουργικές επεμβάσεις. Δεν μπορούν να γίνουν εξετάσεις και εργαστηριακοί έλεγχοι προκειμένου ο κόσμος να μπορέσει δωρεάν να εξυπηρετηθεί και σπεύδει να πληρώσει στον ιδιωτικό τομέα. Και ταυτόχρονα υπάρχουν κλινικές που όλο το προηγούμενο διάστημα λειτουργούσαν και γινόταν χειρουργεία όπως στην οφθαλμολογική αλλά και το φαρμακείο του νοσοκομείου που έχουν αποψιλωθεί. Άρα λοιπόν κρίσιμο για την Θεσπρωτία είναι άμεσα, ΤΩΡΑ, χθες να γίνουν μόνιμες προσλήψεις, να δοθούν κίνητρα για να έρθουν μόνιμοι γιατροί στο νοσοκομείο Φιλιατών, στην ακριτική περιοχή, βαρέα και ανθυγιεινά για όλους τους υγειονομικούς, και άμεση επιστροφή των υγειονομικών στην εργασία τους.

  • Η ακρίβεια είναι ίσως το κυριότερο θέμα που απασχολεί τους πολίτες αυτή την εποχή. Κατά την γνώμη σας υπάρχουν ευθύνες της κυβέρνησης;

Είναι σαφές ότι το διεθνές περιβάλλον είναι αρνητικό. Ωστόσο δεν έχει καμία σχέση το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι πάλι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που είναι αρνητική πρωταθλήτρια στο ζήτημα της ακρίβειας. Τόσο στα βασικά αγαθά στο σούπερ μάρκετ, στα είδη διαβίωσης όσο και στο κόστος ενέργειας. Στην βενζίνη, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο πετρέλαιο κίνησης αλλά και στον ηλεκτρισμό.

Το γεγονός ότι υπάρχουν αυτή την στιγμή, το 2022, νοικοκυριά και επιχειρήσεις που δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα εξαιτίας της ληστρικής ρήτρας αναπροσαρμογής, της ρήτρας Μητσοτάκη, αυτής της ρήτρας που αδιαφανώς και χωρίς καμία λογική επιβάλλεται προκειμένου το καρτέλ της ενέργειας να κερδοσκοπεί και τα golden boys να βγάζουν μισθούς 8 χιλ ευρώ το μήνα και ο διευθύνων της ΔΕΗ 1000 την ημέρα, 360 χιλ ευρώ το χρόνο, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Το γεγονός λοιπόν ότι το διεθνές περιβάλλον είναι τέτοιο που πιέζει σε δυσμενείς συνθήκες τα λαϊκά εισοδήματα δεν αφήνει άμοιρη ευθυνών την κυβέρνηση που έχει την αποκλειστική ευθύνη που είμαστε η πιο ακριβή χώρα σε όλη την Ευρώπη. Όταν σε όλη την Ευρώπη οι αυξήσεις δεν υπερβαίνουν το 15% – 20% στην Ελλάδα οι αυξήσεις φτάνουν το 80%.

Αυτό λοιπόν έχει δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής έκρηξης, κοινωνικής ασφυξίας. Γι αυτό ακριβώς το λόγο θεωρούμε επιβεβλημένη την προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία προκειμένου η χώρα, οι πολίτες, οι επιχειρήσεις, οι αγρότες, τα νοικοκυριά  και οι επιχειρήσεις στο χώρο των μεταφορών να απαλλαγούν το ταχύτερο από την πιο καταστροφική κυβέρνηση. Δεν υπάρχει άλλη λύση από την πολιτική αλλαγή. Δεν πάει άλλο με την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

  • Κατά την γνώμη σας η κυβέρνηση τόσο στο θέμα της Ουκρανίας, όσο και στα ελληνοτουρικά κινείται σε σωστές βάσεις;

Η εξωτερική πολιτική της χώρας έχει κάνει πάρα πολλά πισωγυρίσματα σε επίπεδο πάγιων διεκδικήσεων και στρατηγικής που είχε η χώρα ανεξαρτήτως των κυβερνήσεων για πολλές δεκαετίες. Δηλαδή από μία χώρα – γέφυρα και σταυροδρόμι πολιτισμών και Ηπείρων πλέον η χώρα είναι ένα προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης, μία δεδομένη σύμμαχος, για την Δύση και το ΝΑΤΟ. Αυτό όπως καταλαβαίνει κανείς δεν αξιοποιεί καθόλου τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και την γεωστρατηγική θέση της χώρας μας.

Ο δε πόλεμος και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν το απαύγασμα της λάθος στρατηγικής με την Ελλάδα να παίρνει ενεργό συμμετοχή  και να λαμβάνει μέρος στην πολεμική αυτή σύρραξη  στέλνοντας πολεμικό υλικό στην Ουκρανία.

Η χώρα λοιπόν ταυτόχρονα αντί να αξιοποιεί τις διεθνείς σχέσεις, αντί να αξιοποιεί τις συμμαχίες, αντί να αξιοποιεί το γεωστρατηγικό ρόλο στην νοτιοανατολική μεσόγειο αλλά και τις παραδοσιακά καλές σχέσεις που είχε με τον αραβικό κόσμο, την δύση αλλά και την Ρωσία, όφειλε να αναλάβει εκείνες τις πρωτοβουλίες προκειμένου να είναι διαμεσολαβητική δύναμη για να επιστρέψει επιτέλους η ειρήνη.

Δυστυχώς αυτόν το ρόλο το παίζει ο επιτήδειος ουδέτερος κ. Ερντογάν. Και γι΄ αυτό το λόγο η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή περνάει μέσα από μία κυβέρνηση που δηλώνει πρόθυμη και δεδομένη απέναντι στις ΗΠΑ.

Άρα λοιπόν είναι εξαιρετικά προβληματικό και ανησυχητικό ότι την ίδια στιγμή που η αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας και του προέδρου της κ. Ερντογάν στην ευρύτερη νοτιοανατολική Μεσόγειο με την ταυτόχρονη πώληση όπλων και πολεμικών αεροσκαφών από την Αμερική προς την Τουρκία με 40 F16 που αλλάζει τις ισορροπίες στο Αιγαίο και με ταυτόχρονη υποχώρηση όλης της διπλωματικής δυνατότητας που έχει η χώρα η δικιά μας να διαπραγματευτεί ακόμα καλύτερα    την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων από τους συμμάχους δίνοντας τις βάσεις επ΄ αόριστο στην δύση είναι απολύτως λάθος στρατηγική.

Με αυτήν την έννοια λοιπόν οφείλουμε τάχιστα να επιστρέψουμε στα δόγματα που έφεραν την Ελλάδα πρωταγωνίστρια, δηλαδή, με μία πολυδιάστατη, με μία ενεργητική, με μία πρωτοβουλιακή διπλωματία και όχι με μία διπλωματία της αδράνειας, μία διπλωματία του σταθερού και δεδομένου σύμμαχου.

Αυτή είναι μία λάθος στρατηγική που πρέπει τάχιστα να αλλάξει.

  • Η χώρα αγόρασε Ραφάλ, Φρεγάτες και θέλει να αγοράσει και επιθετικά αεροσκάφη. Ποια είναι η γνώμη σας για αυτές τις αγορές;

Είναι απαραίτητη προϋπόθεση να μπορέσει η χώρα να θωρακιστεί απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα η οποία αμφισβητεί ευθέως και την κυριαρχία αλλά και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι βέβαιο ότι το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων έπρεπε να αναβαθμιστεί.  Και αυτό είχε ξεκινήσει επί των δικών μας ημερών με την αναβάθμιση των F16 αλλά και με την δρομολόγηση της αγοράς των φρεγατών. Όμως η ΝΔ δεν ήθελε να αναβαθμίσει το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων. Αλλά επιδιώκει μια κούρσα εξοπλισμών.

Μία χώρα όπως η δική μας που θα ήθελε να βρίσκεται στην έξοδο μετά από μία δεκαετή κρίση και μια δεκαετή ύφεση δεν μπορεί να αντέξει μια στρατηγική και μια πολιτική που την εφάρμοσε τα προηγούμενα χρόνια και την οδήγησε εν τέλει στην χρεοκοπία.

Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο χρειάζεται λελογισμένα η ενίσχυση τόσο σε φρεγάτες, σε όπλα και αεροσκάφη σε συμφωνία και συνεργασία με τα γενικά επιτελεία. Δεν μπορεί όλες οι πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων να λαμβάνονται αποκλειστικά και μόνο από ένα πρόσωπο. Από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ταυτόχρονα έχουμε δει και πάρα πολύ προβληματικές συμφωνίες όπως είναι η βάση στην Καλαμάτα για την εκπαίδευση των στρατιωτικών αεροσκαφών και των πυροσβεστικών αεροσκαφών τα οποία δίνουν επί της ουσίας πολλά δισεκατομμύρια αέρα με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το δημόσιο συμφέρον.

Μια τέτοια στρατηγική λοιπόν που δεν ακούει τα επιτελεία, δεν αντιλαμβάνεται τις ανάγκες και δεν έχει προτεραιότητες θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια  την χώρα και τον λαό σε νέες περιπέτειες.

  • Σε τοπικό επίπεδο, στην Θεσπρωτία, πως κρίνετε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και του βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα;

Είναι η πρώτη φορά, όσες κυβερνήσεις και αν έχουν περάσει, όσο θυμάμαι στα πολιτικά πράγματα, που ο νομός μας να είναι τόσο παρατημένος και να πορεύεται στον αυτόματο πιλότο. Θεωρώ ότι γι΄ αυτό έχει αποκλειστική ευθύνη η κυβέρνηση της ΝΔ και η εκπροσώπηση της από τον κ. Γιόγιακα. Είναι σαφές ότι σε όλα τα μεγάλα ζητήματα η ΝΔ και ο τοπικός βουλευτής είναι απόντες. Είναι απόντες από την πώληση του λιμανιού, του πιο κερδοφόρου παραγωγικού κομματιού της τοπικής οικονομίας, της Ηπείρου και όχι μόνο της Θεσπρωτίας, είναι λάθος η πώληση του λιμανιού. Είναι απόντες από τον πρωτογενή τομέα, από τον κόσμο δηλαδή της παραγωγής, από την μεγάλη πλειοψηφία αυτών που μοχθούν προκειμένου να αυξήσουν το ΑΕΠ της περιοχής και της χώρας. Είναι απόντες από την τριτοβάθμια εκπαίδευση όπου δεν έχουμε κανένα τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Είναι απόντες από τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται τόσο σε επίπεδο κοινωνίας όσο και σε επίπεδο δημόσιας υγείας, δηλαδή σε κοινωνικά αγαθά.

Το νοσοκομείο έχει τα προβλήματα που είπαμε νωρίτερα, το λιμάνι πωλείται, οι αγρότες δεν έχουν πάρει την παραμικρή ενίσχυση εδώ και τρία χρόνια, ο τουρισμός και οι παραγωγικές επιχειρήσεις της περιοχής πνέουν τα λοίσθια από την άποψη ότι δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το ρεύμα που έρχεται με την ρήτρα Μητσοτάκη. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα, μπορεί η Θεσπρωτία να παίξει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο. Αδυνατώ αυτή τη στιγμή να βρω ένα θετικό αφήγημα που μπορεί να έχει η ΝΔ για την κάλπη των επόμενων εκλογών.

Μπορεί άραγε να παινευτεί ότι κάτι έκανε καλά; Μπορεί να διαφημίσει το έργο της; Και αν ναι, ποιο είναι αυτό; Ας μας το πούνε!

  • Ας κλείσουμε λίγο με τις προηγούμενες εκλογές. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν 2 θέματα, η φορολόγηση της μεσαίας τάξης και η συμφωνία των Πρεσπών. Μετά από 3 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ νιώθει ότι δικαιώθηκε για τις πολιτικές του;

Η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές του 2019 συσπειρώνοντας το αντισύριζα μέτωπο στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δηλαδή από το ακραίο κέντρο ως την ακροδεξιά. Αυτοί δηλαδή που στην συμφωνία των Πρεσπών πήγαν χέρι χέρι με τους χρυσαυγήτες και πούλησαν πατριδοκαπηλία.

Είναι σαφές πλέον ότι το αντισύριζα μέτωπο έχει τελειώσει. Είναι σαφές ότι η ΝΔ διέψευσε κάθε προσδοκία των πολιτών από την πρώτη μέρα της εκλογής της. Είδε πλέον και ο πιο δύσπιστος πολίτης ότι η ΝΔ ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για την μικρή ή την μεσαία τάξη, ενδιαφέρθηκε μόνο για τους πολύ πλούσιους, μόνο για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, μόνο για τις πάρα πολύ μεγάλες περιουσίες και ιδιοκτησίες.

Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ ηττημένος κράτησε ένα πολύ σημαντικό ποσοστό του 32%. Στην ουσία έχασε 4 μονάδες από αυτό που είχε πάρει το 2015. Αυτό τον γέμισε με καθήκοντα και ευθύνες προκειμένου να μπορέσει να δει τι έκανε λάθος, να δει ποια πράγματα δεν έβαλε σε προτεραιότητα, να δει που αδίκησε, τι λάθη και τι παραλήψεις είχε στην διακυβέρνηση του. Νομίζω πλέον είμαστε πιο ώριμοι και πιο έτοιμοι από ποτέ απέναντι σε όλα αυτά που δει και συλλογικά επεξεργαστεί και με τις νέες προτάσεις που έχουμε καταθέσει στο δημόσιο λόγο για να απαλλαγούμε από την χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Που είχε τάξει πολλές και καλές δουλειές και είδαμε να ταϊζονται μόνο τα golden boys, που λέγανε ότι θα έρθουν οι επενδύσεις και θα μπουν οι μπουλντόζες την επόμενη μέρα στο Ελληνικό αλλά ακόμα αγνοούνται όλες οι επενδύσεις, λέγανε για σειρά μέτρων για την νέα γενιά και βλέπουμε τους νέους να μην μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους με τα ενοίκια να έχουν φτάσει στο Θεό και να μην μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα. Είδαμε παιδιά να μένουν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όσο αφορά στην συμφωνία των Πρεσπών, είδαμε από την πρώτη κιόλα μέρα τηρεί και τιμά την συμφωνία. Δεν έβαλε κανένα βέτο για να μπει η Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα όμως εγκλωβισμένη από τις εσωκομματικές αντιθέσεις, από τον κ. Σαμαρά και τους ακροδεξιούς δεν μπορεί να φέρει τα πρωτόκολλα κύρωσης που δίνουν την δυνατότητα στην Ελλάδα να επιτηρεί τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας. Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιώθηκε απέναντι σε μια πολιτική επιλογή που αναβάθμισε τη χώρα και το γεωπολιτικό της ρόλο σε όλα τα Βαλκάνια.

Γι  αυτό και οι επόμενες εκλογές θα δώσουν το μήνυμα σε όσους κορόιδεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ συσπειρώνοντας ένα ετερόκλητο  αντισύριζα μέτωπο και θα βρουν την απάντηση τους στην κάλπη με την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία