Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Συνέντευξη. Δημήτρης Μπλέτσας: “Καλό είναι να πηγαίνουμε κόντρα στο ρεύμα”

Συνέντευξη. Δημήτρης Μπλέτσας: “Καλό είναι να πηγαίνουμε κόντρα στο ρεύμα”
(Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Step, τεύχος 17)
Η εταιρεία Γεώργιος Μπλέτσας & Υιοί ΑΕ  έκλεισε φέτος 20 χρόνια πετυχημένης παρουσίας στον επιχειρηματικό τομέα και είναι μία από τις εταιρείες που ξεχωρίζουν στην Θεσπρωτία. Το περιοδικό Step συνάντηση τον Δημήτρη Μπλέτσα με αποτέλεσμα την συνέντευξη που ακολουθεί.

Φέτος η εταιρεία έκλεισε 20 χρόνια παρουσίας σύντομη αναδρομή…

Η εταιρεία Γεώργιος Μπλέτσας & Υιοί ΑΕ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία ιδρύθηκε  το 1996 και είναι η φυσική συνέχεια της 35-άχρονης τεχνικής και εμπορικής δραστηριότητας του πατέρα μας Γεωργίου  Μπλέτσα. Σήμερα η διοίκηση της εταιρείας έχει περάσει σε έμενα και τα δυο αδέλφια μου Μιχάλη Μπλέτσα και Νικόλαο Μπλέτσα.

Οι δραστηριότητες  της  εταιρείας  μας  σήμερα  καλύπτουν  ένα ευρύ φάσμα του  κατασκευαστικού και του εμπορικού τομέα έχοντας συνεργασίες με τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ελλάδας καθώς και εισαγωγές από καταξιωμένες εταιρείες του εξωτερικού.

Ποιες ήταν οι πιο δύσκολες στιγμές σε αυτή την πορεία;

Η 20χρονη «πορεία» της εταιρείας δεν ήταν πάντα εύκολη, όπως και σε κάθε δουλειά άλλωστε. Δύσκολες στιγμές υπήρξαν  αρκετές. Οικονομικές κυρίως δυσκολίες, κάτι που όλοι αντιμετωπίζουν, ειδικά στις μέρες μας! Γενικότερα ο στόχος μας ήταν από την αρχή να συνεργαστούμε με όλες της μεγάλες εταιρείες αλλά αυτό απαιτούσε  standards και budget που δεν διαθέταμε. Με θάρρος αλλά και θράσος τολμώ να πω πήραμε ρίσκα από τα οποία κάποια απέδωσαν κάποια όχι. Χρειάστηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια και κυρίως πολύ προσωπική εργασία από τους τρεις μας για να φτάσουμε σήμερα εδώ.

Εκτός όμως από το εσωτερικό κομμάτι υπήρξαν και δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε με πελάτες μας. Καταστάσεις στις οποίες άνθρωποι μας εμπιστεύθηκαν, δεν έμειναν  ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες που τους παρείχαμε ή από κάποιο προϊόν που προμηθεύτηκαν ήταν για εμάς πραγματικά «δύσκολες στιγμές» και εργαζόμαστε σκληρά για να μη δημιουργούνται. Ευτυχώς μέχρι σήμερα αυτές οι στιγμές είναι ελάχιστες. Προσπαθούμε πάντα με την καλλίτερη δυνατή λύση να  εξυπηρετούμε τους  πελάτες μας αλλά… κάποια πράγματα δυστυχώς, συμβαίνουν.

Κατά τη γνώμη σας πως πρέπει να κινηθεί μια επιχείρηση μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο της ύφεσης για να επιβιώσει;

Ο δρόμος της επιχειρηματικότητας σίγουρα δεν είναι ένας δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα.  Οι μέρες που τα εμπόδια και όλα πάνε στραβά είναι περισσότερες από τις άλλες. Σήμερα δεν πιστεύω ότι υπάρχει μόνο ένας συγκεκριμένος κανόνας συμφώνα με τον οποίο μπορεί  να κινηθεί μια επιχείρηση μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο της ύφεσης αλλά πολλά πράγματα μαζί. Οι αλλαγές είναι ραγδαίες και σίγουρα όχι  οι ευνοϊκότερες όσον αφορά τις επιχειρήσεις. Αυτό που θα πρέπει να κατανοήσουμε είναι το επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο κινούμαστε και κυρίως αυτό που θα κινηθούμε.

Το θέμα όμως είναι να επιβιώσεις και για να γίνει αυτό πρέπει να καινοτομήσεις, να προτείνεις κάποια πράγματα που δεν υπάρχουν, πρέπει να ρισκάρεις. Πρέπει να ξεχωρίσεις. Δεν είναι εύκολο! Θέλει καθημερινή προσπάθεια και από εμάς αλλά και από όλους όσους δουλεύουν μαζί μας και είναι το πρόσωπο της εταιρείας

Πρέπει να είμαστε σε θέση να εξελισσόμαστε και να υιοθετούμε νέες τεχνολογίες και μορφές εμπορίου. Γενικά βρισκόμαστε σε μια διαρκή προσπάθεια για βελτίωση. Οι αλλαγές είναι μέρος της καθημερινότητας μας και αναζητούμε  νέους τρόπους ανάπτυξης των πωλήσεων μας. Επιβάλλεται όμως και να διατηρηθούν τα ποιοτικά standards και γι αυτό επιλέγουμε με προσοχή την  ποιότητα των προϊόντων από αξιόπιστες εταιρείες.

Τι το διαφορετικό έχει η επιχείρηση και διαφέρει από τις άλλες του είδους;

Η επιχείρησή μας προσφέρει ποιοτικά προϊόντα σε κόστος ανταγωνιστικό ακόμα και σε σύγκριση με  μεγάλα πολυκαταστήματα του είδους .     Κάθε προϊόν ή υπηρεσία είναι εξατομικευμένη στις συγκεκριμένες ανάγκες του ενδιαφερόμενου ξεχωριστά. Για εμάς είναι  σημαντικό ο πελάτης να μένει ευχαριστημένος από την συμπεριφορά μας  και την υποστήριξη του και μετά την πώληση, δίνοντας λύσεις σε ότι χρειαστεί  πχ εξουσιοδοτημένο service.  .

Υπάρχουν κάποια μυστικά που κάνουν έναν επιχειρηματία ή μια επιχείρηση πετυχημένη;

Με δύο λέξεις θα έλεγα ΑΛΗΘΕΙΑ και ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. Να είμαστε σε θέση να κοιτάμε τον απέναντι μας στο πρόσωπο, είτε αυτός είναι πελάτης, είτε συνεργάτης, είτε προμηθευτής.

Ποια είναι τα σχέδια για τη συνέχεια;

Να ενισχύσουμε την παρουσία μας στις περιοχές που δραστηριοποιόμαστε        Νομοί Θεσπρωτίας Ιωαννίνων Πρέβεζας Κέρκυρας και Παξών και  παράλληλα να  αυξήσουμε την παρουσία μας σε ακόμα περισσότερες περιοχές. Δεν γίνεται όλα να γίνονται με βάση το τι είναι κατάλληλο τη δεδομένη χρονική στιγμή! Δεν πιστεύω ότι απλά πρέπει να πορευόμαστε, αλλά καλό είναι να πηγαίνουμε κόντρα στο ρεύμα,

γι αυτό και εμείς συνεχίζουμε με νέες συνεργασίες και πολλά άλλα…

Πως θα γιορτάσετε τα 20 χρόνια;

Η γιορτή για τα 20 χρόνια έχει ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς με μεγάλες προσφορές σε προϊόντα και  υπηρεσίες(δωρεάν έλεγχος μηχανημάτων καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς), επιδείξεις σε με επώνυμα  μηχανήματα στην έδρα μας αλλά και σε χώρους συνεργατών και θα κλείσει στο τέλος του χρόνου με προσφορές σε επιλεγμένα προϊόντα.

Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι άλλο;

Θα ήθελα να πω ότι η εταιρεία μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μικρής μας κοινωνίας και την φετινή χρονιά κλείνοντας τα 20 χρόνια δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στη στήριξη εκδηλώσεων και
κοινωνικών δράσεων του νομού μας. Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στην κάλυψη αναγκών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων – Αθλητικών Ομοσπονδιών και Σωματείων – Φιλανθρωπικών Οργανώσεων – Κοινωφελών Οργανισμών. Είναι το ευχαριστώ μας στους ανθρώπους που μας στηρίζουν τόσα χρονιά και τους ευχαριστούμε ΠΟΛΥ!.

Εύχομαι η νέα Χρονιά να φέρει Υγεία, Ευημερία, Ευτυχία  Αγάπη

και Δύναμη σε όλους μας.

Κάθε στόχος που έχουμε θέσει να επιτευχθει.

Χρόνια πολλά. Καλή χρονιά. Ευτυχισμένο το 2017!