Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Συνέδριο με θέμα: «Πολιτιστική Κληρονομιά και Τουρισμός στη Θεσπρωτία» στην Ηγουμενίτσα (Φωτό +Βίντεο)

Συνέδριο με θέμα: «Πολιτιστική Κληρονομιά και Τουρισμός στη Θεσπρωτία» στην Ηγουμενίτσα (Φωτό +Βίντεο)
Συνέδριο με θέμα: «Πολιτιστική Κληρονομιά και Τουρισμός στη Θεσπρωτία» διοργάνωσε την Τρίτη η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας στην Αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» στο ισόγειο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας. Το συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του στρατηγικού έργου με τίτλο «HERA – Sustainable tourism management
imerida-tourism00023 imerida-tourism00025

of Adriatic HERitage» που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα IPA ADRIATIC CBC.

Στο συνέδριο χαιρέτησαν ο π. Μεθόδιος της Μονής Γηρομερίου και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας. Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης. Τα αποτελέσματα του έργου HERA παρουσιάστηκαν από την Δήμητρα Μαρκέτου

Η Γεωργία Πλιάκου (Προϊσταμένη Τμ. Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής Έρευνας και Μουσείων, Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας) ανέπτυξε το θέμα «Πολιτισμός και τουρισμός: το καινοτόμο παράδειγμα της πολιτιστικής διαδρομής αρχαίων θεάτρων Ηπείρου»
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αλέξανδρος Πάσχος μίλησε για τον Τουρισμό και τις Επιχειρήσεις στη Θεσπρωτία και τις προοπτικές Ανάπτυξης για να ακολουθήσει ομιλία του Προέδρου του Κέντρου Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας Μιχάλη Πασιάκου για τα Λιοτρίβια της imerida-tourism00034Θεσπρωτίας.

imerida-tourism00028Παρόντες στο συνέδριο ήταν και η Μαρίνα Μπέση, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κ. Δονάτος Μαρτίνης, ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Σουλίου, imerida-tourism00051εντεταλμένος σε θέματα τουρισμού Δημήτρης Λώλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Άλκης Λάμπρου κ.α.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το συνέδριο ενώ πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΒΙΝΤΕΟ

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.