Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Συνάντηση εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς με επιτροπή για ΤΟΕΒ

Ανακοίνωση

Ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς θα ήθελε να ενημερώσει τα μέλη του, ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. με μέλη της Επιτροπής για την επαναλειτουργία του Τ.Ο.Ε.Β. πεδιάδας Παραμυθιάς. Η συνάντηση έγινε την Πέμπτη 22 Ιουνίου έπειτα από αίτημα της Επιτροπής με σκοπό την ενημέρωση του εμπορικού κόσμου της Παραμυθιάς για το μείζον ζήτημα της μη ηλεκτροδότησης του τοπικού Τ.Ο.Ε.Β. που έχει σαν αποτέλεσμα την μη υδροδότηση του κάμπου.

Κατά την άποψη του Δ.Σ. , το συγκεκριμένο ζήτημα, που είναι πλέον διαχρονικό, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και χρήζει άμεσης εμπλοκής και αντιμετώπισης όλων των φορέων καθώς αφορά το σύνολο των πολιτών του Δήμου μας.

Γιατί μας αφορά όλους;

Η μη υδροδότηση (αρδευτικού νερού) στον κάμπο θα έχει σαν συνέπεια την έλλειψη ΠΟΣΙΜΟΥ νερού στο μεγαλύτερο μέρος του Δήμου κατά τους θερινούς μήνες!

Η οικονομική ασφυξία μεγάλου μέρους συμπολιτών μας (παραγωγών-καλλιεργητών) και ο κίνδυνος να χαθούν καλλιέργειες θα έχει αλυσιδωτές συνέπειες σε όλους μας! Θα μειωθεί ακόμη περισσότερο το εισόδημα και η ήδη συρρικνωμένη αγοραστική τους δύναμη, και κατ’ επέκταση και ο τζίρος των δικών μας καταστημάτων!

Ήδη αρκετοί νέοι καθώς και μεγαλύτεροι σε ηλικία, επένδυσαν σε δεντροκαλλιέργειες και πλέον βλέπουν να τους …αδειάζουν, γεγονός που λειτουργεί ταυτόχρονα και αποθαρρυντικά και σε όποιον νέο θελήσει και σκέφτεται να κάνει αντίστοιχες κινήσεις και να μείνει στον τόπο μας.

Έπειτα από μία αναλυτική τοποθέτηση της Επιτροπής, έγινε σαφές πως από το σύνολο της οφειλής του οργανισμού απέναντι στη ΔΕΗ (περίπου 1,5 εκ.) το 25% προέρχεται από οφειλές των παραγωγών απέναντι στον οργανισμό. Το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από τόκους και προσαυξήσεις της ΔΕΗ πέραν της πλέον διπλάσιας τιμής της κιλοβατώρας από την έναρξη του 2022…

Η Επιτροπή, ανέδειξε την αναγκαιότητα άμεσης επίλυσης του ζητήματος και το Δ.Σ. αποφάσισε πως, σε συνεργασία με την Επιτροπή, θα προβεί σε μία σειρά ενεργειών με τις οποίες θα ενημερώνει αναλυτικά τα μέλη και την τοπική κοινωνία για την ανάδειξη του σοβαρού αυτού ζητήματος και την προσπάθεια κινητοποίησης τους.

Με εκτίμηση το Δ.Σ.

Ακολουθήστε Εδώ για συνεχείς ενημέρωση https://www.facebook.com/lisistatoev