Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Συζητήσεις δημάρχου Σουλίου για χρηματοδότηση, προσλήψεις – Ο δήμος Σουλίου στην “Βιώσιμη Πόλη”

Την Πέμπτη 16-12-2021, αντιπροσωπεία του Δήμου Σουλίου, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Σουλίου κ. Ιωάννη Σπ. Καραγιάννη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Φάνη Μπέλλο, παρακολούθησε το ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ: «Σχεδιάζοντας σήμερα το περιβάλλον του αύριο», που οργάνωσε το Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ», υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ στην Αθήνα.

Το Συνέδριο χαιρέτισαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και ο πρόεδρος της Βιώσιμης Πόλης κ. Δημήτρης Καφαντάρης.

Πραγματοποιήθηκε σειρά παρουσιάσεων μεταξύ άλλων από τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης ΥΠΕΣ, τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, σε συνεργασία με επιστήμονες των αντίστοιχων πεδίων από το ΕΜΠ, και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, καθώς και επιστημονικών συνεργατών του Δικτύου Πόλεων της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ. Στο περιθώριο του συνεδρίου, η αντιπροσωπεία του Δήμου είχε σειρά συναντήσεων με υπηρεσιακούς παράγοντες και συζήτησε πιθανές ευκαιρίες χρηματοδότησης για έργα που προγραμματίζει ο Δήμος για το έτος 2022.

Ακολούθησε Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ, όπου και εγκρίθηκε η είσοδος του Δήμου Σουλίου ως μέλος του δικτύου.

Την Παρασκευή 17-12-2021, η αντιπροσωπεία του Δήμου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών για την προώθηση των προτάσεων του Δήμου Σουλίου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Σουλίου επισκέφτηκε τα γραφεία της ΚΕΔΕ όπου πραγματοποίησε συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή της ΚΕΔΕ κ. Γιάννη Καραγιάννη, με τον οποίο και συζήτησε θέματα μείζονος σημασίας για πολλούς από τους Δήμους της χώρας, όπως είναι οι πολυαναμενόμενες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, οι δυσκολίες χρηματοδότησης κ.α.