Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Συγκέντρωση ΕΛΜΕ στην Ηγουμενίτσα για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 8 μ.μ. , ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ , ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ!

Εν μέσω θέρους, με τα σχολεία κλειστά και μάλιστα μετά από μια εξαιρετικά δύσκολη εκπαιδευτική χρονιά λόγω πανδημίας το Υπουργείο Παιδείας  φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο με τον παραπλανητικό τίτλο «Αναβάθμιση του σχολείου και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών». Ενώ η πανδημία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  ακολουθεί την ίδια περσινή τακτική αρνούμενη να πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και την αντιμετώπιση των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών συνεπειών της πανδημίας.

Αντί για μέτρα θωράκισης της υγείας, το Υπουργείο οικοδομεί ένα σχολείο διαφορετικών ταχυτήτων, ένα σχολείο χορηγών, ένα εκπαιδευτικό σύστημα που οξύνει τις μορφωτικές ανισότητες και εντείνει τους φραγμούς στη μόρφωση σε βάρος των πιο αδύναμων μαθητών και μαθητριών. Ιδιωτικοποιεί ακόμα περισσότερο τη Δημόσια Εκπαίδευση.

ΑΠΟΚΡΟΥΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ Ν/Σ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ , ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Εκπαιδευτικοί , μαθητές , γονείς , εργαζόμενοι  απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και να παρθούν τώρα μέτρα για την προετοιμασία της επόμενης σχολικής χρονιάς με βάση τις διεκδικήσεις μας!

Καλούμε την υπουργό, έστω και την ύστατη στιγμή, να μην εφαρμόσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και να καλυφθούν  όλες οι διαθέσιμες θέσεις των τμημάτων Γ/θμιας εκπαίδευσης.

TΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ!