Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Σημαντικά βήματα στην διαπραγμάτευση Ρωσίας – Ουκρανίας

Σημαντικά βήματα στην διαπραγμάτευση Ρωσίας – Ουκρανίας είχαμε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με Ουκρανούς διαπραγματευτές το Κίεβο προτείνει καθεστώς ουδετερότητας, δηλαδή δεν θα ενταχθεί σε στρατιωτικές συμμαχίες ούτε θα φιλοξενήσει βάσεις και με εγγυήσεις ασφαλείας, παρόμοιες με το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ, του άρθρου δηλαδή περί συλλογικής άμυνας. Η Πολωνία, το Ισραήλ, η Τουρκία και ο Καναδάς θα μπορούσαν να συγκαταλέγονται στους εγγυητές ασφαλείας.

Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν την πρόθεση για δύο βήματα για την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης, το ένα σε στρατιωτικό επίπεδο και το άλλο στο πολιτικό επίπεδο. Όπως είπε ο επικεφαλής της ρωσικής πλευράς «Μία από τις θέσεις – από τη στρατιωτική πλευρά – θα ανακοινωθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, και από την πολιτική, εγώ».

Παράλληλα, οι Ρώσοι διαπραγματευτές δήλωσαν πως η Μόσχα περιορίζει «δραστικά» τη στρατιωτική της δραστηριότητα στις περιοχές του Κιέβου και του Τσερνίγκιφ της Ουκρανίας, μετά τις «ουσιαστικές» ουκρανο-ρωσικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη.