Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Σε φορτισμένο κλίμα και με παρουσία δημάρχου η ενημέρωση στην Πέρδικα για το πρόβλημα με το νερό (βίντεο)

Με εντάσεις και προσωρινή αποχώρηση του δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η συνέλευση των κατοίκων για το μεγάλο πρόβλημα της υδροδότησης της Πέρδικας.

Από την πρώτη στιγμή δημιουργήθηκε ένταση καθώς πήγε να ξεκινήσει ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Μώκος μια εισήγηση ώστε στην συνέχεια να μιλήσει ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ. Μέλος του τοπικού συμβουλίου αντέδρασε με έντονο ύφος ζητώντας να μπει κάποιος πρόεδρος για να συντονίσει την συζήτηση. Αφού βρέθηκε ο πρόεδρος ξεκίνησε η ενημέρωση.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Μήτσης εξήγησε ότι η ευθύνη δεν είναι της τοπικής αρχής αλλά της ΔΕΥΑΗ. Αναγνώρισε το πρόβλημα αλλά είπε ότι υπάρχουν 2 ζητήματα που δυσκολεύουν στην αντιμετώπιση του, ο μικρός αριθμός εργαζόμενων και η έλλειψη χρηματοδότησης για να αλλαχθεί το δίκτυο. Ανέφερε ότι είχαν βρεθεί χρήματα για μελέτη η οποία είναι έτοιμη και έχει κοστολογήσει το έργο περίπου στα 5 εκατομμύρια. Αυτό που μπορεί να γίνει, είπε, είναι να συνεχίσουν με το μηχάνημα να ψάχνουν τα σημεία που έχει βουλώσει οι σωλήνες και να τους αντικαταστούν.

Ο δήμαρχος κ. Λώλος επανέλαβε αυτά που είχε πει ο κ. Μήτσης, τονίζοντας ότι απευθύνθηκε στην περιφέρεια για να βοηθήσει οικονομικά αλλά ο κ. Καχριμάνης του είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα σημειώνοντας ότι μόνο 2 χρηματοδοτικά εργαλεία μπορεί να υπάρξουν, το αναπτυξιακό που θα έρθει και το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Είπε ότι τα συνεργεία της ΔΕΥΑΗ θα είναι συνεχώς στην Πέρδικα ώστε προσωρινά να λυθεί το πρόβλημα και θα πηγαίνει υδροφόρα να δίνει νερό στους κατοίκους. Έκανε και μια πρόταση να υπάρξει έκπτωση 50% στους κατοίκους που δεν είχαν νερό αυτήν την εποχή.

Όλα αυτά βέβαια δεν λύνουν το πρόβλημα, το οποίο όπως είπε και ο δήμαρχος έχουν να κάνουν και με την ποιότητα του νερού φέρνοντας σαν παράδειγμα έναν σωλήνα που τον είχαν αντικαταστήσει πριν 2 χρόνια και βούλωσε.

Τον λόγο πήρε και ο Γιάννης Γόγολος ο οποίος πρότεινε να γίνει μία απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη υδραυλικό για να είναι συνεχώς στην Πέρδικα, να μην πληρώσουν καθόλου για αυτό το τετράμηνο οι πληγέντες κάτοικοι την ΔΕΥΑΗ, να πηγαίνει υδροφόρα στα σπίτια και τις στάνες με το κόστος να το αναλάβει ο δήμος και να γίνει μία καταγραφή ηλικιωμένων ώστε να τους πηγαίνουν εμφιαλωμένα νερά.

Τον λόγο πήραν πολίτες που δεν έδειξαν και πολύ ευχαριστημένοι με τις προτάσεις, ενώ κατά την διάρκεια μια προσωρινής αποχώρησης του δημάρχου επειδή τον έβρισε μια κάτοικος ακούστηκαν προτάσεις για κλείσιμο δρόμων στην Ηγουμενίτσα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί χαρακτηριστικά αποσπάσματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ