Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Π. Νταής: Με ευθύνη δημοτικής αρχής χάθηκε η διοργάνωση αγώνα ποδηλασίας

Συνδυασμός «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» για το Δήμο Ηγουμενίτσας

ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΧΑΘΗΚΕ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΑΣΥΛΛΙΟ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Πριν από λίγες ημέρες η Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Ηγουμενίτσας «Άπειρος» ανέλαβαν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν ποδηλατικό αγώνα στο δασύλλιο της Ηγουμενίτσας. Απευθύνθηκαν στον Δήμο και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας (αφού στο δασύλλιο υπάρχει ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου Ηγουμενίτσας), προκειμένου να ζητήσουν τη γνώμη και την υποστήριξη στην προσπάθεια αυτή.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων, επικαλούμενη τους πρόσφατους βανδαλισμούς σε ενημερωτικές πινακίδες στο χώρο του δασυλλίου και του Κάστρου, έκρινε ότι δεν πρέπει να προσελκύεται κοινό στους χώρους αυτούς έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές. Υπερβολική και λαθεμένη η εκτίμηση, ωστόσο ήταν μια απλή γνώμη σε ένα υπηρεσιακό έγγραφο και όχι απαγόρευση τέλεσης του αγώνα, όπως παρουσιάστηκε από τον κ. Δήμαρχο, ο οποίος μάλιστα αναρωτήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ποιος κυβερνά τελικά αυτήν την πόλη.

Και τι έκανε στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, αφού όπως ο ίδιος τουλάχιστον λέει επιθυμούσε την διεξαγωγή του αγώνα; Όπως ανέφερε ο ίδιος στη συνεδρίαση του ΔΣ, κάλεσε στο γραφείο του τον Προϊστάμενο της Εφορείας, αλλά αυτός δεν ήλθε. Και μετά φαίνεται ότι «κουράστηκε» τόσο πολύ από την …βαρύγδουπη αυτή κίνηση, ώστε δεν σκέφθηκε ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού, που έχει Γενικό Διευθυντή, Γενικό Γραμματέα και Υπουργό, στους οποίους θα μπορούσε να είχε απευθυνθεί για να ξεπεραστεί το ασήμαντο αυτό εμπόδιο.  

Πέρα από αυτό, ήταν τελικά τόσο δύσκολο να αντικατασταθούν οι πινακίδες έγκαιρα, προκειμένου να μην δοθεί η αφορμή για την απώλεια της διοργάνωσης; Γιατί σίγουρα περί αφορμής πρόκειται, καθώς δεν είναι δυνατό να πιστέψουμε ότι η πραγματική αιτία για την απώλεια της εκδήλωσης ήταν τα γκράφιτι στις πινακίδες, όταν μάλιστα κανένας δεν επικαλέστηκε κίνδυνο για το μνημείο, κάτι που θα ήταν πραγματικά σοβαρός λόγος. 

Στην Ηγουμενίτσα του 2023 είναι εν τέλει τόσο απαιτητική υπόθεση να αναλάβει πρωτοβουλίες ο Δήμος, που είναι δικαιούχος του έργου ανάδειξης του δασυλλίου και του Κάστρου, για να ξεπεραστεί το πρόβλημα και να πραγματοποιηθεί ο αγώνας στην πόλη μας, μέσω του οποίου θα επιτυγχάνονταν ο σκοπός της ανάδειξης και με το παραπάνω μάλιστα. Και τελικά ποιο ήταν το κόστος αντικατάστασης των πινακίδων; Ήταν τόσο υψηλό; Υπερέβαινε το κόστος των απ΄ ευθείας αναθέσεων για ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις δρόμων μπροστά στις οικίες και τις περιουσίες «ημετέρων», και για καθαρισμό ιδιωτικών κτημάτων και αυλών, που βλέπουμε τους τελευταίους μήνες και μάλλον θα συνεχίσουμε να βλέπουμε μέχρι τις εκλογές; Περιπτώσεις που θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για τα περαιτέρω.

Έτσι, μια πανελλαδικής εμβέλειας εκδήλωση, η οποία θα έφερνε εκατοντάδες κόσμου στην πόλη μας σε νεκρή τουριστικά περίοδο και θα την έκανε περαιτέρω γνωστή, δεν θα πραγματοποιηθεί αφού η Ομοσπονδία αποφάσισε να την μεταφέρει στο Κιλκίς. Την αποκλειστική ευθύνη φέρει η Δημοτική Αρχή με την αδράνεια και αδιαφορία της. Το παραδέχθηκε άλλωστε ρητά ο κ. Δήμαρχος στη συνεδρίαση του ΔΣ, όταν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι προτιμήσαμε να μην γίνουν οι αγώνες, παρά να έχουμε προβλήματα. Αλλά τι να λέμε τώρα. 

Η Δημοτική Αρχή φαίνεται ότι εξάντλησε την «ενεργητικότητά» της και έκανε … το χρέος της απέναντι στον αθλητισμό της περιοχής, με την παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου για την τέλεση του Final Four του  κυπέλλου της χειροσφαίρισης (hand ball). Που να ασχοληθεί και με την ποδηλασία τώρα. Άλλωστε, τα Σαββατοκύριακα υπάρχουν και άλλες ασχολίες, τις οποίες προτιμά, από το να διεκδικεί και να συνδιοργανώνει μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις στην περιοχή.