Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Πρόταση για γηροκομείο στην Παραμυθιά και πολυχώρο στο ΚΕΓΕ, από το Τοπικό Συμβούλιο Παραμυθιάς

Πρόταση ανασχεδιασμού και αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του προαύλιου χώρου «ΚΕΓΕ» του Δήμο Σουλίου, το οποίο ανήκει στο Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός – ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ).

Το Τοπικό Συμβούλιου του Δήμου Σουλίου ομόφωνα αποφάνθηκε τον ανασχεδιασμό και την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του προαύλιου χώρου «ΚΕΓΕ» του Δήμου Σουλίου.

Συντάσσοντας μια ολοκληρωμένη πρόταση, μια νέα ιδέα για την δημιουργία ενός Νέου και Συγχρόνου Πολυχώρου, ο οποίος θα καλύπτει ανάγκες της τοπικής κοινωνίας της πόλης Παραμυθιάς, τόσο για τους νέου όσο και για την Τρίτη ηλικία. Το ακίνητο αυτό, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο της πόλης μας, εδώ και πολλά χρόνια εκμεταλλεύεται ο Δήμος Σουλίου, με ποιον τρόπο και με ποια χρήση ακόμα δεν ξέρουμε ή μάλλον ξέρουμε γιατί τα τελευταία χρόνια έχει καταντήσει μια απέραντη παράνομη χωματερή, χώρος στάθμευσης οχημάτων του Δήμου καθώς και χώρος αποθήκευσης ογκωδών αντικειμένων – μπαζών και όλα αυτά, μέσα στον οικισμό του Αγίου Γεώργιου. Τα λόγια είναι περιττά …… γι’ αυτό αγωνιζόμαστε για να αλλάξουμε την κατάσταση αυτή, για ένα καλύτερο μέλλον.

Η πρότασή μας είναι η εξής: Το υπάρχον κτίριο, το οποίο είναι περίπου 1.000 τετραγωνικών μέτρων και η υπάρχουσα δομή του που είναι χωρισμένο σε πτέρυγες, μπορεί να αξιοποιηθεί και να δημιουργηθεί ένα Κέντρο Φιλοξενίας – Φροντίδας Ηλικιωμένων (Γηροκομείο) δυναμικότητας περίπου 20 κλινών με δυνατότητα επέκτασης αυτών. θα περιθάλπει άτομα αυτοεξυπηρετούμενα και μη, που έχουν ανάγκη εξειδικευμένης φροντίδας, της ευρύτερης περιοχής του Νομού Θεσπρωτίας. Έχουμε βαθύτατη υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας, όχι μόνο για την προσφορά τους, αλλά και για λόγους ευαισθησίας, να φροντίζουμε για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους. Χωροταξικά το σημείο «ΚΕΓΕ», είναι κατάλληλο για την στέγαση Κέντρου Φιλοξενίας – Φροντίδας Ηλικιωμένων (Γηροκομείο) γιατί έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

Έτοιμες – κτιριακές εγκαταστάσεις με δυνατότητα επέκτασης

Μεγάλος προαύλιος χώρος

Άνετη πρόσβαση επισκεπτών

Άμεση πρόσβαση στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς

Γρήγορη και ασφαλής πρόσβαση στο Κέντρο της πόλης ( πεζοδρόμηση έναντι ΚΕΓΕ και σύνδεση αυτού με το Κέντρο της πόλης)

Προσφέρει θέα του φυσικού τοπίου της περιοχής

Επίσης, στον προαύλιο χώρου του «ΚΕΓΕ» προτείνετε να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο Κέντρο Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Sports Center) και ψυχαγωγίας όλων των ηλικιών. Το οποίο θα περιέχει ένα (1) γήπεδο τένις, δυο (2) γήπεδα mini ποδοσφαίρου ( 5χ5) , ένα (1) γήπεδο μπάσκετ – βόλεϊ, χώρος με όργανα υπαίθριας γυμναστικής, και χώρος ποδηλάτου για παιδιά … …κλπ.

Επίσης προτείνετε να κατασκευαστεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και λεωφορείων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Σε όλο το περιβάλλοντα χώρο θα γίνουν φυτεύσεις με διάφορα φυτά, δημιουργώντας θεματικούς κήπους.

Τέλος, τα οχήματα του Δήμου Σουλίου μπορουν να μεταφερθουν εκτός κατοικημένης περιοχής, και συγκεκριμένα στα παλιά ΣΦΑΓΕΙΑ, ένα σημείο με εύκολη πρόσβαση, που απέχει μόλις 2 χλμ από το κέντρο της Παραμυθιάς .