Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Πρωτοβουλία καλών προθέσεων με σεβασμό στον Κώστα Καρυωτάκη και το έργο του

Πρωτοβουλία καλών προθέσεων με σεβασμό στον Κώστα Καρυωτάκη και το έργο του

Η «Πρωτοβουλία καλών προθέσεων με σεβασμό στον Κώστα Καρυωτάκη και το έργο του», ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017, από τον Γιάννη Βέλλη, Ηπειρώτη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών». Στόχος της είναι να αγκαλιάσει κάθε προσπάθεια στήριξης ενεργειών & δράσεων στην Πρέβεζα που αφορούν τον Κώστα Καρυωτάκη και το έργο του, αλλά παράλληλα και της δημιουργίας ενός ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΟΓΟΥ «ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ» εκεί, για λογοτέχνες από την Ελλάδα, την Κύπρο και τον υπόλοιπο κόσμο.

‘Ηδη υπάρχουν πολλοί που αγκάλιασαν αυτήν την πρωτοβουλία, όπως κάνει και το περιοδικό Step (periodikostep.gr), με τελευταίο μέλος την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών όπου έστειλε και την εξής επιστολή:

ΠΡΟΣ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΛΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ
ΘΕΜΑ: ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 927
Κύριοι, πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την ίδρυση της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΛΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ. Επισκεφθήκαμε την ιστοσελίδα σας, https://kostaskariotakis.wordpress.com , διαβάσαμε το σκεπτικό σας, τους προβληματισμούς σας, το προτεινόμενο πρόγραμμα εκδηλώσεων.
Το έτος 2018, συμπληρώνονται 90 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου ποιητή Κώστα Καρυωτάκη, στην Πρέβεζα. Η Πρέβεζα, οριοθετεί το σημαντικότερο μέρος για τον ποιητή. Εκεί ολοκλήρωσε το έργο του & έκλεισε τον κύκλο της ζωής του. Θεωρούμε, ότι έχετε προσεγγίσει σωστά το μέρος των προτεινόμενων εκδηλώσεων, την Πρέβεζα. Γι’ αυτό χαιρετίζουμε την ίδρυση της Πρωτοβουλίας σας και σας γνωρίζουμε ότι θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθειά σας, στο τόσο σημαντικό γεγονός για όλη την Ελλάδα, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.
Η απόφαση ίδρυσης ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΟΓΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ «ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ», θα πρόβαλλε ουσιαστικά το δημιουργικό έργο όλων των λογοτεχνών της πόλης, του νομού και της Ηπείρου γενικότερα. Παράλληλα το πρόγραμμα εκδηλώσεών του, θα έφερνε σε τακτική επαφή αυτό το λογοτεχνικό έργο με την Ελλάδα, την Κύπρο, τον υπόλοιπο κόσμο. Όπως και το σύνολο του λογοτεχνικού κόσμου με την Πρέβεζα, σε μόνιμη βάση και συνεργασία.
Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, της 24/10/ 2017, εντασσόμαστε ως ισότιμο μέλος στην Πρωτοβουλία.
Αθήνα, 24/10/ 2017.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΑΣΟΣ ΛΕΡΤΑΣ ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
————————————————————————————————-
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ
Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) ιδρύθηκε το 1973 και είναι μία από τις πιο παλαιές και δραστήριες λογοτεχνικές ενώσεις της χώρας. Το δυναμικό της Π.Ε.Λ. αριθμεί πάνω από 500 μέλη, τα οποία έχουν πλούσιο πνευματικό και λογοτεχνικό έργο σε όλα τα είδη του λόγου (ποίηση, πεζογραφία κ.λ.π).
Πολλά από τα μέλη της έχουν διακριθεί και βραβευτεί σε Πανελλήνιους και Διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, ενώ πολλοί είναι εκδότες λογοτεχνικών βιβλίων και περιοδικών.
Επί σειρά ετών, η Π.Ε.Λ. διενεργεί κάθε χρόνο τρεις Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς, οι οποίοι διακρίνονται για την μεγάλη τους συμμετοχή και την εξαιρετική τους επιτυχία :
• α. Πανελλήνιοι Ποιητικοί Αγώνες στους Δελφούς.
• β. Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος.
• γ. Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός σε όλα τα είδη του λόγου.
Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών
Γερανίου 41, Τ.Κ 10431 – Αθήνα
Τηλ.: 210 3302550, 210 5225143
E-mail: pelogotechnon@gmail.com , pel.logotexno45@yahoo.gr

Ο Γιάννης Βελλής μέσω της ιστοσελίδας της πρωτοβουλίας γράφει:

ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ: «Εκδηλώσεις μνήμης Κώστα Καρυωτάκη – ΠΡΕΒΕΖΑ 2018». Με αφορμή, τη συμπλήρωση 90 χρόνων απ’ το θάνατο του μεγάλου ποιητή στην Πρέβεζα.

Οι εκδηλώσεις, θα μπορούν να εμπλουτίζονται κάθε χρόνο μέσα από τη συνεργασία Δήμου, Συλλόγων, Φορέων, κινήσεων πολιτών. Όσοι συμμερίζεστε, αυτή την προσπάθεια, μπορείτε να προωθήσετε την πρόταση στο προφίλ, την ομάδα, τη σελίδα σας, το περιοδικό, την εφημερίδα σας. Πρωτοβουλία καλών προθέσεων, με σεβασμό στον Κώστα Καρυωτάκη και το έργο του. Ώστε η Πρέβεζα, κάθε Ιούλιο, από το 2018 και μετά, να είναι τόπος συνάντησης ποιητών, λογοτεχνών γενικότερα, απ΄όλο τον κόσμο.

Γιάννης Βέλλης
jvellis@gmail.com

Υ.Γ. Θέλω να πιστεύω ότι ο Δήμος Πρέβεζας, οι πολιτιστικοί Σύλλογοι & Σωματεία της Πρέβεζας, όλοι οι φορείς, τα ΜΜΕ της πόλης, θα συμφωνήσουν στις κοινές εκδηλώσεις μνήμης για τον Καρυωτάκη, όπως και στο πλαίσιο καθιερωσής τους σε ετήσια βάση.

Η ιστοσελίδα είναι η kostaskariotakis.wordpress.com

Φωτογραφίες: Γιάννης Βελλής

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.