Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Προσομοίωση πυρηνικής σύγκρουσης

Αν φτάσουμε στο σημείο να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό για την ανθρωπότητα. Σε βίντεο προσομοίωσης φαίνεται πώς ένα πυρηνικό χτύπημα από τη Ρωσία στην Ουκρανία θα μπορούσε να προκαλέσει έναν πόλεμο ο οποίος θα σκοτώσει εκατ. ανθρώπους.

Αναπτύχθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Πρίνστον που σχετίζονται με το Πρόγραμμα για την Επιστήμη και την Παγκόσμια Ασφάλεια (SGS) και κυκλοφόρησε αρχικά το 2017.

Το μοντέλο – βασισμένο σε ρεαλιστικά δεδομένα για τις στάσεις της πυρηνικής δύναμης, τους στόχους και τις εκτιμήσεις αιτιότητας – προβλέπει ότι 34,1 εκατ. άνθρωποι θα πέθαιναν μέσα σε λίγες ώρες.

Η καταστροφική σύγκρουση θα αφήσει άλλα 55,9 εκατ. τραυματίες – στοιχεία που δεν περιλαμβάνουν μεταγενέστερους θανάτους από πυρηνικές και άλλες επιπτώσεις.

Σύμφωνα με την προσομοίωση η Ρωσία εκτοξεύει έναν προειδοποιητικό πυροβολισμό από μια βάση κοντά στο Καλίνινγκραντ, στη Μαύρη Θάλασσα, για να σταματήσει μια προέλαση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, προτού απαντήσουν με ένα μόνο, τακτικό αεροπορικό χτύπημα. Η εκτίμηση είναι ότι η Ρωσία θα στείλει 300 εκρηκτικές κεφαλές προς τις βάσεις του ΝΑΤΟ και τα στρατεύματα που προωθούνται στην Ευρώπη και η απάντηση θα ήταν με περίπου 180 πυρηνικά αεροσκάφη.

Σε αυτό το στάδιο, οι απώλειες αναμένεται να φτάσουν περίπου τα 2,6 εκατομμύρια άτομα μέσα σε διάστημα τριών ωρών και η Ευρώπη έχει ουσιαστικά καταστραφεί.

Στην συνέχεια το ΝΑΤΟ ενεργεί από τον ηπειρωτικό στόλο των ΗΠΑ και πυρηνικών υποβρυχίων με ένα πυρηνικό χτύπημα περίπου 600 κεφαλών. Η Ρωσία θα προλάβει να εκτοξεύσει πυρηνικά από το συμπλήρωμά της από σιλό πυραύλων, υποβρύχια και κινητά επιθέματα εκτόξευσης.

Το μοντέλο προβλέπει 3,4 εκατ. θύματα από αυτή τη φάση του πολέμου, η οποία θα διαρκούσε μόνο 45 λεπτά.

Στην τελική φάση της σύγκρουσης, και οι δύο πλευρές στοχεύουν η μια στις 30 πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις και οικονομικά κέντρα της άλλης – αναπτύσσοντας 5 έως 10 πυρηνικά για κάθε μια – για να προσπαθήσουν να εμποδίσουν την ανάκαμψη κάθε πλευράς από τον πόλεμο.

Μια τέτοια κίνηση, συμπεραίνουν οι ερευνητές, θα έβλεπε άλλα 85,3 εκατ. θύματα μέσα σε 45 λεπτά.

Οι επιπτώσεις από την πυρηνική έκρηξη, τα ιατρικά συστήματα που καταρρέουν και οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο κλίμα, τον πληθυσμό και την παραγωγή τροφίμων της Γης θα ήταν ευρείες.