Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Ποια θέματα συζήτησε ο δήμαρχος Σουλίου με τον Στέλιο Πέτσα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 12-10-2021, προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου Σουλίου κ. Ιωάννη Σπ. Καραγιάννη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα παρουσία της Γενικής Γραμματέως Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κας Αθηνάς Καλύβα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

  • Πορεία των εγκρίσεων των προτάσεων χρηματοδότησης του Δήμου Σουλίου στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.
  • Ενίσχυση του προσωπικού του Δήμου με μηχανικούς, τεχνικούς, διοικητικούς υπαλλήλους, στα πλαίσια των προβλεπομένων διαδικασιών του ΑΣΕΠ.
  • Ενδεχόμενη χρηματοδότηση για την αστική ανάπλαση της πόλης της Παραμυθιάς, βάσει της μελέτης που εκπονείται και χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου.

Σε ότι αφορά τις προτάσεις του Δήμου που υποβλήθηκαν στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε για την έγκριση της πρότασης που υποβλήθηκε στα πλαίσια της πρόσκλησης ΑΤ03 με τίτλο: «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας των υποδομών ύδρευσης του Δήμου Σουλίου», έως το τέλος Οκτωβρίου 2021, προϋπολογισμού 3.100.000€ περίπου.

Έως τέλος Νοεμβρίου 2021, δεσμεύτηκε για την έγκριση της υποβληθείσας πρότασης στην πρόσκληση ΑΤ01 με τίτλο: «Βελτίωση υποδομών ύδρευσης Δήμου Σουλίου», η οποία και θα εγκριθεί αυτούσια, έπειτα από σχετική εισήγηση του Δημάρχου και της κ. Αθηνάς Καλύβα, χωρίς την εξαίρεση του Υποέργου 3 που αφορά την «Ενίσχυση ύδρευσης–αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Κοινοτήτων Γκρίκας–Ψάκκας Δήμου Σουλίου», το οποίο είχε αφαιρεθεί από τις προτεινόμενες προτάσεις κατά τη διαδικασία της προτεραιοποίησης των έργων. Συνολικός προϋπολογισμός πρότασης: 4.000.000€ περίπου.

Σε ότι αφορά την πρόταση που αφορά την «Αναβάθμιση των υφισταμένων οδών πρόσβασης σε γεωργικές/κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δήμου Σουλίου», που υποβλήθηκε στα πλαίσια της πρόσκλησης ΑΤ05 προϋπολογισμού 1.900.000€ περίπου, o Αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε ότι η έγκρισή της θα πρέπει να αναμένεται έως το τέλος Δεκεμβρίου 2021.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω προτάσεις χρηματοδότησης, αφορούν ένα ποσοστό άνω του 70% των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί και ο προϋπολογισμός τους αγγίζει τα 9.000.000€ περίπου.

Στη συνέχεια ο Αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε ότι οι υπόλοιπες προτάσεις θα αξιολογηθούν από την αρμόδια Υπηρεσία σε δεύτερο χρόνο με τη σειρά που αναφέρονται στην απόφαση προτεραιοποίησης του Δήμου Σουλίου.

Σε ότι αφορά την ενίσχυση του προσωπικού του Δήμου, ο Αναπληρωτής Υπουργός  δεσμεύτηκε ότι θα εισηγηθεί την πρόσληψη δύο μηχανικών, στον αρμόδιο Υπουργό κ. Βορίδη.

Τέλος, σε σχέση με την αστική ανάπλαση της πόλης της Παραμυθιάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός ζήτησε να υποβληθεί η σχετική μελέτη στο Υπουργείο Εσωτερικών και δεσμεύτηκε για την έγκριση ποσού της τάξης του 1.000.000€ για την υλοποίησή της.

Ο Δήμαρχος Σουλίου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα για την υλοποίηση της εν λόγω συνάντησης και για τις δεσμεύσεις του σε ότι αφορά τα θέματα του Δήμου που συζητήθηκαν. Θα ήθελε επίσης να απευθύνει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του και την βαθιά του ευγνωμοσύνη στην Γ.Γ. κ. Αθηνά Καλύβα, για την ευγενική της μεσολάβηση. Η συμβολή της κας Καλύβα υπήρξε για άλλη μια φορά καταλυτική και καθοριστική για την πορεία των αιτημάτων του Δήμου.