Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Πλήθος κόσμου στην έναρξη της Πολιτιστικής διαδρομής Αρχαίων Θεάτρων Ηπείρου (βίντεο +Φωτό)

 Πλήθος κόσμου στην έναρξη της Πολιτιστικής διαδρομής Αρχαίων Θεάτρων Ηπείρου

Παρουσία επίσημων, εκπρόσωπων φορέων  και απλών πολιτών έγινε το Σάββατο το απόγευμα η επίσημη έναρξη της πολιτιστικής διαδρομής Αρχαίων Θεάτρων Ηπείρου. Την εκδήλωσε άνοιξε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας. Την ενημέρωση για την αρχική ιδέα και την πορεία της καθώς και για την διαδρομή και τους στόχους την έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα βίντεο για την διαδρομή και έκλεισε με συναυλία.

Στην εκδήλωση ήταν και ο Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του Διαζώματος, που ήταν από τους οραματιστές της διαδρομής καθώς και ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.

Ήπειρος. Ένας κρυμμένος “θησαυρός” πέρα από τους συνηθισμένους

τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Η άγνωστη αυτή πτυχή της Ελλάδας ξεδιπλώνεται μέσα από την «Πολιτιστική Διαδρομή  των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου».

Πέντε αρχαιολογικοί χώροι και τα θέατρά τους συνθέτουν μια ξεχωριστή διαδρομή:

  • Η Νικόπολη, η πόλη που ίδρυσε ο Οκταβιανός, μετέπειτα αυτοκράτορας Αύγουστος, σε ανάμνηση της νίκης του το 31 π.Χ. στην ναυμαχία του Ακτίου, ενάντια στο στόλο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας.
  • Η Δωδώνη, το πανάρχαιο μαντείο του θεού Δία, εκεί όπου οι άνθρωποι συνέρρεαν επί αιώνες για να απαντηθούν τα μικρά ή μεγάλα ερωτήματά τους.
  • Η Αμβρακία, η ακμαία Κορινθιακή αποικία των μέσων του 7ου αιώνα π.Χ., πρωτεύουσα της Ηπείρου αργότερα, στα χρόνια του βασιλιά Πύρρου.
  • Η Κασσώπη, η ορεινή πόλη του 4ου αιώνα π.Χ., που εντυπωσιάζει μέχρι σήμερα με τον πολεοδομικό της σχεδιασμό και το πρότυπο αποχετευτικό της σύστημα.
  • Τα Γίτανα, η ισχυρή πρωτεύουσα των αρχαίων Θεσπρωτών, χτισμένη τον 4ο αιώνα π.Χ. στην αγκαλιά του ποταμού Καλαμά.

Πέρα από τα μνημεία και την ιστορία, η «Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου» έχει πολλά ακόμη να προσφέρει στον επισκέπτη: μια συναρπαστική ακτογραμμή, με μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας, θεαματικά δημιουργήματα της φύσης, ανάμεσά τους το Παγκόσμιο Γεωπάρκο Βίκου-Αώου και ο υδροβιότοπος του Αμβρακικού, αλλά και εξαίσια δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικήςμουσικήςτέχνης, και παραδοσιακής κουζίνας.

Δείτε στην συνέχεια χαρακτηριστικά αποσπάσματα όπως τα μετέδωσε ζωντανά το periodikostep.gr

Για να δείτε φωτογραφίες ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ