Ακολουθήστε μας στο VIBER για να λαμβάνετε σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις μας.

https://invite.viber.com/?g2=AQAhvsW7isOUdlCEkVCqv7YorRka1dt%2FMmmYsdlj%2BHNRIl0RiuqqmD4CiLD5s2SY

Όποτε θέλετε μπορείτε να αποχωρίσετε (αν και δεν το θέλουμε).

Παρουσία του Αν. υπουργού Παύλου Πολάκη τα εγκαίνια του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας (βίντεο + Φωτό)

Παρουσία του Αν. υπουργού Παύλου Πολάκη τα εγκαίνια του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας (βίντεο + Φωτό)
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η τελετή εγκαινίων του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολλάκη.

Στην εκδήλωση εκτός του Παύλου Πολάκης,  παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, οι βουλευτές Θεσπρωτίας κ.κ. Μ. Κάτσης- Β. Γιόγακας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Υγείας κ. Γ. Γιαννόπουλος, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ  Π. Νικολόπουλος, ο «οικοδεσπότης» διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Σπ. Δερδεμέζης, οι διοικητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», οι δήμαρχοι των δήμων της Ηγουμενίτσας, Σουλίου, Φιλιατών και εκπρόσωποι των άλλων  τοπικών αρχών.

Η εκδήλωση άρχισε με σύντομη εισήγηση της Προϊσταμένης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Εύης Παπανικολάου, η οποία, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο θεσμός της καμπάνιας «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου», έχει στόχο να γνωρίσουν οι πολίτες ορισμένες από τις δράσεις που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόσθεσε ότι φέτος στην Περιφέρεια Ηπείρου, η καμπάνια ήταν αφιερωμένη στον τομέα της Υγείας, κάνοντας μια ανακεφαλαίωση των δράσεων που έγιναν και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, με καταληκτική τη σημερινή, των εγκαινίων του Τ.Ε.Π. Φιλιατών, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες της προς όσους συνέβαλαν στην επιτυχή πραγματοποίηση τους.
Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ο οποίος αναφέρθηκε  επιγραμματικά στις ενέργειες που έγιναν μετά την ανάληψη της ευθύνης του προγράμματος από την Κρατική Περιφέρεια, για την ολοκλήρωση των εργασιών και των διαδικασιών για την παράδοσή του προς χρήση στο Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου τόνισε ότι τελικά “Η συνεργασία και η αλληλοκατανόηση είναι αυτές που φέρνουν αποτελέσματα. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους εργαζόμενους και πάντα για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Σήμερα– ανέφερε μεταξύ άλλων- εδώ τελειώνει η δική μας ευθύνη για το ΤΕΠ. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη  συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα (με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και αρχές) για να φθάσουμε σε αυτό το αίσιο τέλος. Περάσαμε κάποιες δυσκολίες κατά τη μετάβαση από την κρατική στην αιρετή Περιφέρεια. Τα λύσαμε όλα με τη συνεργασία. Για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας απομένει άλλο ένα έργο ύψους 330.000 ευρώ, (για τη σύνδεση με την Εθνική Οδό),  που ευελπιστούμε να κλείσει και αυτό. Ως προς το Νοσοκομείο Φιλιατών – παρά που το προωθήσαμε σε Διασυνοριακό Πρόγραμμα – είχαμε μέριμνα πάντα και για αυτό”.
Στην συνέχεια τον λόγο πήραν ο βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας, ο οποίος εκφράστηκε θετικά για το έργο και επισήμανε ότι χρειάζεται να ενισχυθεί με προσωπικό και ο Μάριος Κάτσης ο οποίος αφού είπε ότι είναι συγκινημένος για την ολοκλήρωση του έργου τόνισε ότι “Τα έργα κοινής ωφέλειας δεν ανήκουν σε καμιά κυβέρνηση, κανέναν υπουργό, βουλευτή ή αιρετό, 
Τα έργα ανήκουν στον λαό, σε όλους τους πολίτες δλδ ανεξαιρέτως, που τα πληρώνουν από την τσέπη τους και εμείς οφείλουμε να σεβόμαστε και να αξιοποιούμε και το τελευταίο ευρώ του ελληνικού λαού”, και συμπλήρωσε: ” Η μόνη διάσταση που θα ήθελα να βάλω είναι ότι η λειτουργία του ΤΕΠ είναι μια τομή για την Υγεία στη Θεσπρωτία και εντάσσεται σε ένα συνολικότερο σχέδιο που έχουμε τόσο κεντρικά όσο και τοπικά.

Πλέον υπάρχουν όλα τα θεσμικά εργαλεία και οι προβλέψεις ώστε σύντομα να έχουμε το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας σε πλήρη ανάπτυξη με την έλευση και του υπόλοιπου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αλλά και των προσλήψεων σε γιατρούς ειδικοτήτων ΤΕΠ.” Ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης περιέγραψε τις δυσκολίες για να μπορέσει ένα “βανδαλισμένο κτίριο” να γίνει λειτουργικό ΤΕΠ και επισήμανε ότι ο πρωταρχικός σκοπός της κυβέρνησης είναι η υγεία. Αναφέρθηκε στα μέχρι τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας, σημειώνοντας δεικτικά ότι “όταν πάω κάπου δεν λέω τι θα κάνω αλλά λέω τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα“.

Αναφέρθηκε στις προσλήψεις που έχουν γίνει στην υγεία αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν, συμφώνησε ότι μόνο με συνεργασία μπορεί να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα, και επισήμανε ότι η κυβέρνηση κατάφερε παρόλες τις δυσκολίες λόγω μνημονίων να δώσει πνοή στην υγεία παρέχοντας υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά προσωπικό. Για να τονίσει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την υγεία είπε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη και μάλιστα υπό τις συνθήκες των μνημονίων που έδωσε το δικαίωμα σε όλους τους ανασφάλιστους να έχουν πλήρη και ισότιμη ιατρική φροντίδα.

Τέλος υποσχέθηκε ότι το επόμενο που θα γίνει είναι να εφοδιαστεί η Θεσπρωτία με μαγνητικό τομογράφο.

Επίσης μίλησαν και: ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Υγείας κ. Γ. Γιαννόπουλος, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ  Π. Νικολόπουλος, ο διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Σπ. Δερδεμέζης,

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αποσπάσματα από τα εγκαίνια:

Για να δείτε το Πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ